Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Bandet som fick eloge av Rotary: "Det betyder jättemycket för oss"

I fredags hade Rotary Hudiksvall sitt årliga möte där de bland annat delade ut stipedium från Jubilumsfonden som är ämnad att finansiera ungdomar inom kultursektorn - detta år vann bandet Selma & Gustaf.

Inbäddat innehåll

För två år sedan formades bandet Selma & Gustaf, ett band vars medlemmar bor utspritt i landet. En bor i Uppsala, en annan i stockholm och resten i Hudiksvall. När de ska repa brukar de sammanstråla på spelningsdagen och på fredagen var alla, utom deras pianist, på plats i Hudiksvall för ta emot ett kulturstipendium.

Annons

Selma & Gustaf, alla bandmedlemmar, utom en, kunde närvara på stipendieutdelningen.

Bild: Izabelle Johannisson

Rotary Hudiksvall har funnits i 80 år och har sedan 15 år tillbaka erhållit en Jubileumsfond som är ämnad för att sponsra utvecklingen för unga från området som har talang och rör sig inom den kulturella sfären. Det kan röra sig om de som aktiva inom exempelvis teater, musik och konst.

Annons

– Vi har lite gig i sommar, så det är mycket på gång, säger Viktor Ek som spelar gitarr och kör-medlem.

Läs även: På måndag delas årets kulturstipendie för unga ut – han får utmärkelsen

Från vänster: Viktor Ek, Emil Thurell, Calle Embretsén, Selma Edenståhl och Gustaf Johnsson. Frånvarande var pianisten Per Svedlund.

Bild: Izabelle Johannisson

Andra stipendiater har bland annat varit Ulrika Beijer och Pär Johansson, men i regel brukar Rotary Hudiksvall försöka att variera vilket område inom kultur som de vill stödja. Senast tilldelades ett stipendium till en lokal konstnär och nu är det musikens tur att få en skjuts. Bandet Selma & Gustaf bjöd på en akustisk show, men i vanliga fall brukar de spela med instumenten inkopplade i förstärkare och med mikrofon.

– Det brukar vara lite fläskigare när vi uppträder som vanligt, men det var fin akustik idag och det kändes bra, säger Emil Thurell som spelar trummor.

Annons

Läs även: Möt årets stipendiater – som delar på 111 000 kronor


Izabelle Johannisson

0650-355 00
[email protected]

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan