Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

HNA tappar ännu en vd – går till Almi: "Kan få ut mer av min fulla potential"

För tredje gången på fyra år står HNA utan verkställande direktör. Lena Ilic Mattsson går vidare till ett jobb på Almi.

– Jag känner att det är en tjänst där jag kan göra mer nytta för Hudiksvall, säger Lena Ilic Mattsson.

Lena Ilic Mattsson lämnar HNA efter ett år på posten som verkställande direktör.

Bild: Bo Wikman

Läs mer: HNAs vd slutar

Lena Ilic Mattsson rekryterades från Voith Safeset och slutar på HNA vid årsskiftet. Sedan 2012 är hon den tredje vd:n som väljer att inte stanna kvar på det kommunala näringslivsbolaget HNA. Jonas Wiklander slutade 2012, Mattias Durnik blev kvar i knappt två år och Lena Ilic Mattsson går vidare efter ett år på posten.

Annons

I stället tillträder hon en tjänst på Almi som rådgivare med placering i Hudiksvall. Lena Ilic Mattsson blir den tredje näringslivs-vd i regionen som rekryteras av Almi för ett rådgivande uppdrag.

Annons

– Inom Almi kan jag få ut mer av min fulla potential och får jobba mer fritt inom deras ramar, säger Lena Ilic Mattsson.

Läs mer: HNA-vd vidare till Företagsutbildarna

Företrädare för HNA:s styrelse beklagar att Lena Ilic Mattsson slutar men lyckönskar henne samtidigt till den nya tjänsten på Almi.

– Det är oroväckande när en vd slutar efter ett år. Med sådan omsättning blir det svårt att rekrytera, säger Caroline Schmidt (C).

Styrelsens ordförande fokuserar snarare på nackdelen med att gå igenom ytterligare en rekrytering.

– Lena har satt HNA på kartan. Vi tycker inte lika varje dag, men så är det överallt, så det har inte varit några konflikter, säger styrelseordförande Kjell Persson (S).

HNA är ett skyltfönster när näringslivet vill rekrytera. Så förklarar ordförande Kjell Persson (S) omsättningen på verkställande direktörer i HNA.

Bild: Malin Pahlm

Kjell Persson får nu i uppdrag att rekrytera den tredje verkställande direktören till det kommunala näringslivsbolaget under den pågående mandatperioden.

Han beskriver förre vd:n Mattias Durnik som den som fokuserade på organisation medan Lena Ilic Mattsson marknadsfört HNA.

– Den vi söker nu ska känna näringslivet. Det är ett litet bolag så den måste vara operativ och ansiktet utåt. Det är viktigt att kunna bygga relationer för det finns många olika aktörer i det här, säger Kjell Persson.

Annons

Annons

Läs mer: Vd:n som siktar på att sammanföra krafter

Det tog åtta månader vid det förra vd-bytet och det är alltid negativt att gå igenom en långdragen rekryteringsprocess förklarar styrelseordföranden. Samtidigt ser han positiva aspekter på vd-omsättningen.

– Titta på hur många vd:ar det har varit. HNA är litet som ett skyltfönster för företagen som rycker i våra vd:ar. Vi har lyckats rekrytera bra folk, säger Kjell Persson.

Han bedömer inte att det ska bli svårt att hitta en ersättare för Lena Ilic Mattsson.

– Det är inte så att medarbetarna lämnar oss. Vi får just nu massor av ansökningar till den lediga tjänsten som näringslivsutvecklare och det är bra folk som söker, säger Kjell Persson.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!


Torbjörn Ingvarsson

0650-355 65
[email protected]

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan