Annons

Annons

Annons

Bandy

De är nominerade till årets spelare i svensk bandy

Tre damer och tre herrar gör upp om priset som årets spelare i svensk bandy.
På damsidan är det två spelare från Kareby och en från Västerås.
Kandidaterna på herrsidan är däremot utspridd över tre olika lag.

Patrik Nilsson och Malin Persson, två av kandidaterna till årets spelare.

Bild: Arkiv

På lördag är det dags att utse de svenska mästarna på dam- och herrsidan när SM-finalerna avgörs.

Under onsdagen presenterades kandidaterna till att ta hem titeln "Årets spelare".

Annons

På damsidan är det Kareby IS Camilla Johansson och Stina Ysing som slåss med Västerås Malin Persson om utmärkelsen medan det på herrsidan står mellan Hans Andersson (Edsbyn), Daniel Mossberg (Sandviken) och Patrik Nilsson (Bollnäs).

Annons

Vinnarna koras på bandygalan på lördag, efter SM-finalerna.

Så lyder motiveringarna

Årets spelare, dam

Camilla Johansson, Kareby IS: Skyttedrottningen Camilla blir bara bättre med åren. Det är en spelmotor med ett brett register och en extrem målfarlighet som tar ett stort ansvar i Kareby.

Malin Persson, Västerås SK: Malin har det mesta som en modern bandyspelare ska ha. Hon har en enorm fart och en bländande teknik. Dessutom är spelförståelsen av världsklass och hon har en otrolig arbetskapacitet.

Stina Ysing, Kareby IS: Stina har en fysik utöver det vanliga. Därtill har hon en vass skridskoåkning och mycket bra blick för det defensiva spelet. Det är en fighter som alltid ger sitt yttersta för laget.

Årets spelare, herr

Hans Andersson, Edsbyns IF: Hans har med sin otroliga blick för spelet bidragit starkt till Edsbyns fina säsong. Han är en spelare som höjer sina lagkamrater och är ett föredöme både på och utanför isen.

Daniel Mossberg, Sandvikens AIK: Daniel har genomgående visat klass i både landslag och klubblag under säsongen. Det är en spelare som kliver fram i de avgörande lägena både som målskytt och som framspelare.

Annons

Patrik Nilsson, Bollnäs GIF: Anfallsveteranen Patrik Nilsson har fått en nytändning i Bollnäs och betytt mycket för laget, inte minst i slutspelet. Bidrar starkt med sin kraft, tyngd och målfarlighet.

Annons


Alexander Nilsson

063-16 16 15
[email protected]

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan