Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Hudiksvall kan bli Sveriges bästa kommun – när det gäller LSS-arbete

Vilken kommun i Sverige är bäst på LSS? Nu ser det ut som att det kan bli Hudiksvalls kommun som tar hem den titeln efter att ha gått vidare till final i tävlingen "Sveriges bästa LSS-kommun".

Text: 

Tävlingen arrangeras av Tidningen Föräldrakraft, webbsajten HejaOlika.se och ABH Utbildning och Rådgivning.

Bild: Daniel Gustafsson

Priset ”Bästa LSS-kommun” ska gå till en kommun som enligt en tillsatt jury är värd att uppmärksamma för positivt arbete med LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Annons

Annons

Bedömningarna kommer att göras utifrån ledord om självbestämmande, inflytande, personlig integritet och delaktighet. Vidare kan juryn även ta in i bedömningen hur kommunen fungerar både som politiskt organ, beslutsfattare och utförare.

Ifjol var det Botkyrka kommun som tog hem priset och vid sidan av Hudiksvall har även Gävle kommun gått vidare till final i tävlingen.

Vad är LSS

LSS betyder ”Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade” och handlar om vilka personer med funktionsnedsättning som har rätt till stöd och hjälp av myndigheterna. LSS berättar också vad för typ av stöd personer med funktionsnedsättning har rätt till.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan