Annons

Annons

Annons

Elitserien damer

Här är de nominerade till årets spelare – och samtliga motiveringar

Nu har de nominerade till årets spelare på bandygalan, för både dam och herr, tagits fram.

Här nedan hittar du samtliga namn och nomineringar.

Text

Daniel Berlin, Martin Johansson, Christoffer Edlund, Malin Persson, Camilla Johansson och Anna Widing kan bli årets spelare. Foto: Arkiv/TT (Montage).

Annons

Årets spelare, dam

Anna Widing, AIK

En är en rutinerad och viktig motor i AIK:s spel. Anna är en fantastisk tvåvägsspelare som sätter sina medspelare i bra lägen och samtidigt har defensiva kvalitéer. Hon har dessutom ett väldigt bra skott och är ett offensivt hot.

 

Camilla Johansson, Kareby IS

En skyttedrottning som har ett otroligt stort register. Camilla har allt som krävs för att vara en av världens bästa spelare. Hon är en stor matchvinnare som gör mål i viktiga matcher, men också en väldigt bra framspelare.

Annons

Annons

 

Malin Persson, Västerås SK

En av världens bästa passningsspelare som har en unik förmåga att hitta luckor. Malin har dessutom en teknik med klubban som håller världsklass. Hon kan spela på i stort sett alla positioner och har en stor bredd i sitt kunnande.

 

 

Årets spelare, herr

Christoffer Edlund, Sandvikens AIK

Säsongens skyttekung i Elitserien som besitter en otrolig förmåga att alltid ligga rätt. Christoffer spelar med stor fart och har ett fantastiskt skott. En komplett anfallare som är ett ständigt hot för motståndarnas försvar.

 

Martin Johansson, Villa Lidköping BK

Villas försvarsgigant är inte bara bärande i klubblaget utan även i landslaget. Martin har en fantastisk förmåga att ligga rätt i banan och är otroligt brytningssäker. Han spelar dessutom med en vilja som gör att han höjer sina medspelare.

 

Daniel Berlin, Sandvikens AIK

Sandviken och landslagets spelmotor utsågs till VM:s mest värdefulla spelare i Chabarovsk. Daniel är en tvåvägsspelare som är komplett. Han har stora defensiva kvalitéer samtidigt som han både är en fantastisk avslutare och framspelare.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan