Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Hudikpolitiker gör praktik på LSS-boende: "Ser väldigt mycket fram emot detta"

Hudiksvalls kommun blev utsedd till årets LSS-kommun förra året. Nu ska även Social- och omsorgsnämndens ordförande Henrik Persson (S) göra praktik på ett LSS-boende.

Text

Henrik Persson ska praktisera på ett LSS-boende i maj (arkivbild).

Bild: Torbjörn Ingvarsson

Annons

Plus: Hudiksvall årets bästa LSS-kommun: "Det här är ett kvitto"

Praktiken bottnar i initiativet Funktionshinderbanan. Mannen bakom detta, Robin Berkhuizen, cyklar 80 mil från Gävle till Göteborg för fler och bättre LSS-hem. Han har utmanat ansvariga politiker att göra praktik och i Hudiksvall nappade Henrik Persson. Han ska praktisera på en av kommunens gruppbostäder i maj, varierande tider på dygnet under både vardag och helg.

Annons

Annons

– Jag ser väldigt mycket fram emot detta. Det kommer att bli otroligt spännande och lärorikt att få arbeta med och lära känna de boende och personal på boendet. Att få se vardagen, det dagliga arbetet och de boendes tillvaro utanför sammanträdesrummet är vad jag mest ser fram emot, säger Henrik Persson, i ett pressmeddelande.

Läs även: Jonas Holm (M) gjorde praktik på kommunen

Karin Eriksson, ordförande för Riksförbundet för personer med utvecklingsstörning i Hudiksvall och Nordanstig, välkomnar initiativet men ser gärna att fler politiker skulle prova på.

– Det man skulle önska är att han fortsatte och praktiserade på fler gruppbostäder för att se skillnad på hur det kan vara. Dessutom vill man ju att det inte bara är Henrik som går ut på praktik utan fler politiker för att få en större förståelse för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Att Hudiksvalls kommun har utsetts till Årets LSS-kommun är roligt och det finns positiva initiativ som kost och motion men även problem inom fritidsaktiviteter, säger Karin Eriksson, i pressmeddelandet.

Inspirationen till initiativet Funktionshinderbanan kommer från Botkyrka. Åtta andra kommuner har antagit utmaningen i år.

LSS, lagen om särskilt stöd, är en lag som ska ge personer med omfattade och varaktiga funktionshinder goda levnadsvillkor.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan