Annons

Annons

Annons

Idenor

Trafikolycka orsakade stort strömavbrott : "Kortslutning i systemet"

Strax innan lunchtid förvann elförsörjningen för omkring 900 av Ellevios abonnenter i trakterna kring Hudiksvall. Orsaken: En stolpe på tvären.

Text

Elnätsföretaget Ellevio drabbades av problem vid 12-tiden på tisdagen då omkring 900 av företagets abonnenter i Hudiksvallsområdet plötsligt blev utan ström.

Tekniker skickades ut för att undersöka vad som låg bakom felet – och det visade sig vara en krock.

– Någon har kört på ett stag till en av våra stolpar så att den vikt sig lite, tillräckligt för att det i sin tur orsakade en kortslutning i systemet, berättar Jonatan Björck, presschef på Ellevio.

Annons

Annons

Ellevios personal arbetade under dagen med att försöka åtgärda problemet.

– Stolpen behöver rätas ut och då kan man behöva speciella maskiner vilket gör att det tar längre tid, säger Jonatan Björck.

Påkörningar av stolpar och elskåp är inte något som tillhör ovanligheterna. Enligt Jonatan Björck inträffar kollisioner med deras utrustning och fordon uppskattningsvis en gång i månaden.

– Framförallt på vintern är det vanligt när man röjer mycket snö. Då är det lätt att det plogas upp stora vallar över elskåp som till slut viker sig av tyngden. Då kan man få lägga timmar på att bara skotta fram grejerna, säger han.

Arbetet med att reparera den skadade utrustningen pågick under eftermiddagen och vid 17.30-tiden hade alla abonnenter fått tillbaka strömmen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan