Annons

Annons

Annons

Viktor Andersson trea när crosskart-SM fortsatte i Tomelilla

Tre heatsegrar i kvalet plus ett besök på prispallen i A-finalen. - Jag är nöjd som fasen sammanfattar Viktor Andersson sin insats på Svampabanan i Tomelilla i helgen.

Viktor Andersson

Bild: Leo Hägglund

Annons

Årets andra SM-deltävling i crosskart avgjordes i den sydligaste delen av vårt avlånga land. Grenen har växt rejält denna säsong och i klassen Xtreme kom nu 35 deltagare till start, bland dem Viktor Andersson från Bollnäs.

Kvalet kunde inte gått bättre. Viktor vann i samtliga sina tre framträdanden och tog därmed full pott, det vill säga 30 poäng. Samma facit bokförde också Finnskogas Isac Egonsson. Tredje plats totalt i kvalet på 25 pinnar knep Linus Östlund, klubbkollega med Egonsson.

Annons

Annons

Läs även: Bollnäs MK:s nyförvärv bytte storstad mot landet: "Har inte ångrat oss en sekund, Bollnäs är kanon"

Den sistnämnde vann därefter A-finalen. Östlund slutade tvåa och Viktor Andersson trea. - Det blev en stökig första kurva i finalheatet och därefter ett jäkla jagande. Känns bra med en tredjeplats, men så klart hade jag ju ännu hellre tagit klivet allra högst upp på pallen, förklarar Viktor.

Även Viktors pappa, Jonny Andersson (tävlande för MK Speed i Nynäshamn) körde A-finalen med en sjätteplats som facit. Totalt i SM toppar Linus Östlund på 67 poäng. Marcus Agerheim, Haninge, håller andra plats före Isac Egonsson. Viktor Andersson parkerar en bit ner i tabellen efter att ha slutat på en 15:e-plats i premiären i Arboga.

Nästa deltävling i crosskart-SM, säsongens tredje, avgörs på Eriknäsbo motorstadion den första helgen i augusti. Förutom Viktor Andersson kan vi då också räkna med rallycross-esset Mattias Ohlsson på startlinjen.

KURT ELIASSON

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan