Annons

Annons

Annons

Nordanstig

Ersk-Matsgården öppnade för säsongen med grynkaka, tjälknöl och ostkaka

Långt uppe i Hasselas finnskogar, nästan på gränsen till Medelpad, ligger Ersk-Matsgården. Det är en alldeles speciell hälsingegård med anorna tillbaka till 1500-talet, då svedjebönder från Finland slog sig ned där. Nytt för i år är ”Hälsingetallriken” – en komplett måltid med klassiskt hälsingska rätter.

Text

Ersk-Matsgården öppnade för säsongen i Hassela. Boerje Bohlin har bakat glödhoppor och tunnbröd på gården i 35 år.

Bild: Jonas Ekblom

Annons

– Vi kommer erbjuda Hälsingetallriken varje helg vi har öppet till augusti, berättar Barbro Björklund som jobbar som närings- och turistutvecklare på Nordanstigs kommun, som äger gården.

0 kren månad

Läs för 0 kr i en månad.

Därefter 129 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på soderhamnskuriren.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan