Annons

Annons

Annons

Annons

Tyngdlyftning

Läsartext
Läsartext: Dönjes lyftare tog svenska rekord Sundsvall

Tyngdlyftare från Dönje AK var i lördags upp till Sundsvall för delta i en tävling som heter Kalles minne.

Text: 

Detta är en läsartext.

Annons

Först ut var Ture Friberg som lätt klarade ryck på 37 kilo. Sedan ökade han till 41 kilo som dock var för lätt så han tappade stången bakåt. I tredje rycket provade han på 42 kilo som dock blev en hårfin bom.

Tures stötar var 47 kilo lätt, andra stöten på 51 kilo blev lite fel i vändningen. Men den tredje stöten också på 51 kilo blev hur lätt som helst och till råga på allt personligt rekord.

Annons

I nästa grupp var det tjejernas tur, Inga Depere's ryckserie var på 47 kilo, 50 kilo och 52 kilo. Hon klarade alla rycken och det sista rycket blev ett personligt rekord och även ett svenskt rekord i damer master två.

Annons

Sedan var det Gabriella Brandell's tur att rycka. Hennes ryckserie blev 50 kilo, 53 kilo och 55 kilo som blev personligt rekord.

Foto: Per Friberg

I stötarna så gjorde Inga Depere's 63 kilo, 67 kilo och 70 kilo, där 70 kilo blev personligt rekord och svenskt rekord. Gabriella gick in på 65 kilo och sedan på personligt rekord 68 kilo. Hennes tredje stöt på 70 kilo blev något för tungt i vändningen tyvärr.

LÄS MER:  HÄR kan du skicka in ditt läsarmaterial

Sist ut var veteranen Jocke Lönnberg som efter en lång dag med matchning av sina adepter och till råga på allt en förkylning i kroppen gjorde en hyfsad tävling med en ryckserie på 100 kilo, 105 kilo och 110 kilo, där 110 kilo är svenskt rekord i master fyra i 109 kilos klassen.

I stöt gick han in på 121 kilo som är ett kilo över det svenska rekordet. Det gick galant med den stöten, sedan gjorde han två hyfsade försök på 125 kilo, men inget blev godkänt.

Joachim Lönnberg/Läsartext

Annons

Annons

Till toppen av sidan