Annons

Annons

Annons

Annons

Tyngdlyftning

Läsartext
Läsartext: Bollnäslyftare tog silver i veteran-VM

I veckan har Jocke Lönnberg, Dönje AK, Bollnäs, varit i Montreal Canada och representerat Sverige i tyngdlyftnings-VM för veteraner. Han tävlade i masters fyra som är herrar 50-54 år.

Text: 

Detta är en läsartext.

Annons

Viktklassen som han tävlar i är 109 kilo. Vågen visade på Invägningen 105.35 kilo, så formen verkar god så långt. På pappret är det en amerikan som kan vara svårt att slå för Jocke.

I ryck så fixade Jocke sitt första försök på 105 kilo, amerikanen bommade sitt första på 106 kilo men klarade andra på 106 kilo.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Jocke höjde till 111 kilo i andra ryck som han klarade bra. Det var nytt svenskt rekord i ålders/viktklass också. Amerikanen klarade 112 kilo i sitt tredje ryck så för att försöka ta ledningen efter rycken höjde Jocke till 115 kilo i sitt tredje, dock fattades det lite i slutdraget så han bommade tyvärr detta.

I Stöt gick Jocke in på 125 kilo som han bommade, lite ofokuserad där kanske. Andra försöket på 125 kilo gick bra däremot. Amerikanen gick in på 130 kilo som han fixade lätt.

132 kilo var Jocke tvungen att klara i sin tredje och sista stöt för att ta ledningen. Tyvärr var vändningen inte bra så det blev en bom. Det innebär att Jocke slutade på andraplats med VM-silver. Lite nöjd dock med andraplatsen var Jocke, men missnöjd med bara tre av sex lyft klarade.

Läsartext

Annons

Annons

Till toppen av sidan