Annons

Annons

Annons

Annons

Tyngdlyftning

Läsartext
Läsartext: Dönje AK avslutade tävlingsåret i Bergsjö

Text: 

Detta är en läsartext.

Dönje AK avslutad tävlingsåret med att l delta i Ebbe-pokalen i Bergsjö. Fyra deltagare varav två som premiärtävlade och två med lite mera tävlingsrutin.

Först ut var Nina Rogala 13 år, hon gjorde en klart godkänd tävling med bara tre månaders träning bakom sig. Fyra godkända lyft av sex möjliga. Så hon slutade på 30 kilo i ryck och 40 kilo i stöt, det finns mera att hämta där.

Annons

Nästa lyftare var Ture Friberg som trots sin ringa ålder på 14 år börjar bli rutinerad på tävlandet nu.

Han fick också fyra godkända lyft med 50 kilo i ryck som också var personbästa. Tredje ryck försök på 53 kilo bommade han på grund av av att det var för lätt. I stöt klarade han 68 kilo bra. Tredje försöket i stöt var på 70 kilo. Dock fanns inte det i kroppen idag. Personliga rekord i ryck, stöt och sammanlagt är det alldeles förträffligt resultat.

Annons

Tredje lyftare var Magnus Östlund som gjorde sin premiärtävling med fem godkända lyft. Sitt första lyft på tävlingen var 70 kilo i ryck som skulle vara ett säkert lyft. Tävlingsnerven dök upp och det blev en bom.

Andra ryck på 70 kilo var lätt liksom det tredje på 75 kilo. Stötarna satt alla tre, 95, 100 och 105 pang,pang,pang utan något problem alls. Det finns mycket att hämta där också.

Sista lyftare från Dönje var veteranen Jocke Lönnberg. Han satt i ryck 103 och 108 kilo, försökte i tredje att höja sitt svenska rekord till 112 kilo men bommade.

Annons

I stöt fick han sin första stöt på 117 kilo underkänd för efterpress som det heter. Andra stöt på 117 kilo

fick han godkänd. Höjde lite väl mycket till 126 kilo i tredje som bommades rejält. Kanske var det

svenska rekordet på 125 kilo som han ville slå men inte klarade lyfta.

Det är alltid lika roligt med nya lyftare som vill tävla tycker tränaren/matchare Jocke Lönnberg som kanske har någon till på gång som vill tävla 2020.

Läsartext

Annons

Annons

Till toppen av sidan