Annons

Annons

Annons

Tryggheten i centrala Söderhamn

Insändare
INSÄNDARE: Vi som är vuxna måste sätta ner foten – men dra inte alla unga i Söderhamn över en kam!

Det är dags att vi vuxna slutar upp med att vara rädda. Söderhamn består av många fina ungdomar – se till att de mindre lyckosamma får chansen att rätta till sig, innan det blir för sent, skriver signaturen Gammal socialsekreterare.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ge unga människor en chans till både missbruksvårdsinsatser och en känsla av sammanhang. Att man gör sattyg och är "omöjlig" på olika sätt handlar om att ingen satt gränser, skriver insändaren.

Bild: TT

Annons

Oavsett om det gäller utlandsfödda eller svenskar, sluta upp med att dra alla unga människor över en kam. Våra ungdomar är i många fall exkluderade i samhället. Inget att göra – vem bryr sig? Vissa är i missbruk – vem bryr sig? Många har dåliga hemförhållanden – vem bryr sig?

Dags att vi vuxna slutar upp med att vara rädda. Ge unga människor en chans till både missbruksvårdsinsatser och en känsla av sammanhang. Att man gör sattyg och är "omöjlig" på olika sätt handlar om att ingen satt gränser, ingen har satt ner foten.

Annons

Annons

Inkludera alla på ett eller annat sätt. Om man inte får vara med så finns risken att man söker sig till extrema grupperingar, för där får man i alla fall bekräftelse. Unga människor måste få förutsättningar för att hamna rätt i samhället, vi övriga ger dem inte den chansen så länge vi bara går förbi och blundar. Söderhamn består av många fina ungdomar – se till att de mindre lyckosamma får chansen att rätt till sig, innan det blir för sent!

Ni politiker: Fler poliser, vakter, kan många gånger trigga dessa unga människor till att utmana. Ta er en titt runt om i Söderhamn. Hjälp ungdomar till vettig sysselsättning och inkludering. Det ena utesluter inte det andra, det behövs säkert, men vi som är vuxna måste ändå sätta ner foten och visa på vad som är okej.

Gammal socialsekreterare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan