Annons

Annons

Annons

krönikaBandypulspriset 19/20

Rikard Bäckman
Bäckman: Prisets tyngd vägs i engagemanget – så tack för hjälpen, Bandypulsläsare

Priser kan vem som helst dela ut till höger och vänster.

Men det är hur många som engagerar sig som sätter etiketten på prisets storhet.

Så därför: Tack alla ni Bandypulsanvändare som hänger med oss – utan er vore vi inget.

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Bandypuls Rikard Bäckman tackar för engagemanget. Bild: Sebastian Lamotte och Maxim Thoré, Bildbyrån.

Annons

Säsongen 2019/2020 – tredje gången i följd som vi på Bandypuls delar ut Bandypulspriset, som vi är oerhört stolta över.

Varför det är så hedrande?

För att det är ni Bandypulsanvändare som gör det största jobbet, det vill säga tar fram vinnarna. Ni har hjälpt oss att ta fram Johanna Pettersson, Daniel Berlin, Matilda Plan och Johan Esplund tidigare.

Man kan aldrig vara helt säker; kommer priset fortsätta vara tungt även för de som får det? Svaret har vi precis fått. Inkomna röster på de nominerade vi tagit fram räknas alltså till tusental. Resultatet talar sitt tydliga språk. Matilda Plan fick allra flest röster, följd av Christoffer Fagerström – och eftersom en dam- och en herrspelare får priset så är dessa två de populäraste spelarna hos er Bandypulsanvändare.

Annons

En officiell nominering tillhör sådana här priser, så därför kommer de här:

Annons

Matilda Plan – bandysportens stora superstar tar hem sin andra titel. Är det ett svaghetstecken för sporten att det går att dubblera bandy/fotboll eller är hon en unik idrottare? Det senare alternativet så klart. Matilda Plan bestämde sig helt enkelt för att vara som bäst innan hon lämnade bandyn, och det får man säga att hon lyckades med. Lekstugan i poängligan i grundserien säger sitt men inte allt. Nu när hon satsar helt på fotbollen kommer hon vara djupt saknad i bandyn, på isen men också som inspiratör på sidan om den.

LÄS ÄVEN: Avslutar bandykarriären med andra raka titeln – Plan vinnare av Bandypulspriset 2019/2020

Christoffer FagerströmThe Golden Boy från Vänersborg med omnejd har visat att han går hem brett i bandy-Sverige. Kom som ny till Bollnäs men trots lite ny/ovan roll så levererades 34 poäng i grundserien. Fagerström tillhör ett exklusivt skrå i bandysporten som inte lämnar något åt slumpen utan lever och andas som professionell. Det ser folk. Vi på Bandypuls märker givetvis vilka spelare som "går hem", det vill säga gärna läses om, och där är han i toppen. Det finns alltid en viss spänningsfaktor runt Christoffer Fagerström – som just nu till exempel, då det inte är klart var han spelar nästa säsong.

Annons

LÄS ÄVEN: Han är läsarnas favorit – Fagerström vinnare av Bandypulspriset: "Värmer verkligen i hjärtat"

Annons

Matilda Plan och Christoffer Fagerström – vinnare Bandypulspriset 2019/2020. Bild: Privat

Första året delade vi ut Bandypulspriset på Uppsala slott i samband med den gala som hölls då. När den lades ner överraskade vi istället förra årets vinnare i livesändningar. Under rådande krisläge och den distansering vi alla behöver ta ansvar för i samhället fick det bli som det blev i år. Men ett pris definieras ju inte av hur det delas ut utan av hur många som engagerar sig i det. Utan er läsare vore vi på Bandypuls – som det heter – inte ett förbannat dugg. Så därför vill vi bara säga: stort tack.

Tack för säsongen, tack för bandysporten och tack för ert stora engagemang.

***

Men slut är det inte. Jo, alltså säsongen är ju det. Men Bandypuls har aldrig stängt. Faktum är att nu under silly season-tider så är läsningen extremt hög på våra plattformar – sett till månaden på året den högsta sedan vi startade upp det här projektet.

Många övergångsbomber har landat över bandy-Sverige medan några återstår. När silly season klingar av, när den nu gör det, så kommer vi gå in i ett annat mode när vi levererar diverse (större och mindre) reportage över hela våren och sommaren. Vi kommer ösa på hela vägen, för oss är bandy glödhett året om.

Parallellt med det jobbar vi givetvis redan nu med kommande säsong, så vi kan ge er det allra bästa.

Vad vill du läsa om? Ring, mejla eller skriv till oss i sociala medier. Det är alltid öppet hos Bandypuls.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan