Annons

Annons

Annons

Annons

Friidrott

Läsartext
LÄSARTEXT: Lyckad helg för Bollnäs friidrott

Efter en lite annorlunda start på utesäsong med inställda tävlingar pga Covid-19 så var nu våra duktiga ungdomar laddade till max när det äntligen var dags för tävling igen.

I norr arrangerades Sollefteåspelen och dit åkte Freja Sköld, Tindra Olsson och Isaac Lind Olsson.

I söder stod Västerås som arrangör av Gurkspelen och där tävlade Alma Hansson, Ida Edling, Mille Edwardsson och Malte Edwardsson.

Text: 

Detta är en läsartext.

Freja Sköld, Isaac Lind Olsson och Tindra Olsson.

Annons

I Sollefteå visade Freja Sköld (F13) att flytten upp till hopp och sprintgruppen gett snabba resultat, det blev pallplats i alla 4 grenar och 3 nya personliga rekord. 2:a i längdhopp - 4.65, 2:a på 200m - 29.71(PB) 2.a på tresteg - 9.80(PB) och 3.a på 60m - 8.86(PB).

Tindra Olsson hade siktet inställt på tresteg och en förbättring av sitt personliga rekord, detta klarade hon galant och hoppade hela 10.20 vilket innebar en silverplats i klassen F15.

Annons

Annons

Isaac Lind Olsson ställde upp i både spjut och diskus där det blev dubbla guldmedaljer. I spjut kastade Isaac 37,67 och i diskus slog han till med ett nytt personligt rekord på 34.62.

I Västerås taggade Alma Hansson, F15, till ordentligt och slog till med ett jättehopp i tresteg (10.40) som räckte till en 2:a placering. Alma tog sig även till final på 80m där hon sprang in på nytt årsbästa, 11.15. Alma var också snubblande nära ett personligt rekord i längd när hon hoppade hela 4.99, (endast 1 cm från PB) vilket räckte till en fin 4:e plats.

Alma Hansson och Ida Edling

Ida Edling stötte långt (som vanligt) i kula och knep 2:a platsen med en stöt på 12.96, Ida, som normalt tävlar i F13 var även med i F15 där det blev en finfin sjätteplats. Förutom kula så tävlade Ida i diskus där det blev en 7:e plats med ett kast på 22.98 och det efter det fanns det även krafter kvar till slägga där hon satte nytt PB med 37.03 vilket räckte till en fin 4:e plats.

Malte Edwardsson, som haft en lång skadeperiod, slog till med nytt PB i tresteg - 12.88 och en 2:a plats. Lillebror Mille

Edwardsson hade en bra dag i släggringen när han kastade iväg släggan hela 46,40 vilket är personligt rekord och räckte till en 3:e plats.

Annons

Bröderna Malte och Mille Edwardsson.

Annons

Bollnäs friidrott är en klubb med fantastisk framtidstro och träningsglädje. Vi har många talanger och framtidshopp och det byggs ständigt på med nya duktiga barn och ungdomar som tillsammans med tränare, ledare och styrelse blickar framåt med stor tillförsikt.

POSTORT: - Bollnäs

Malou Sköld

Annons

Annons

Till toppen av sidan