Annons

Annons

Annons

Debatt
REPLIK: Moderaternas svar klargör min poäng – de saknar egen politik

Det är ett faktum att Moderaterna i Region Gävleborg inte utvecklar och driver egen politik. Därmed hamnar partiet på hälarna och tvingas att passivt reagera på andras politik. Inte sällan tvingade att tillgripa falska påståenden, efterhandskonstruktioner och rent hittepå, skriver Jan Lahenkorva (S).

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Moderaterna anklagar mig för att ”flytta fokus” för att sedan göra just detsamma, skriver regionrådet Jan Lahenkorva (S).

Bild: Björn Hanérus

Annons

Replik på insändaren: Flytta inte fokus från frågan Lahenkorva – stå upp för den politik ni för i Gävleborg

Är fler personalparkeringar vid Gävle sjukhus under nästa pandemi essensen i den moderata regionpolitiken? Tydligen. Vilket bara bekräftar min poäng: att Moderaterna saknar förmåga att utveckla och driva självständig politik.

Annons

Annons

Det är ett faktum att Moderaterna i Region Gävleborg inte utvecklar och driver egen politik. Därmed hamnar partiet på hälarna och tvingas att passivt reagera på andras politik. Inte sällan tvingade att tillgripa falska påståenden, efterhandskonstruktioner och rent hittepå. Bra exempel (eller dåliga då för Moderaterna) är deras svar på min kritik av just detta: att Moderaterna i Gävleborg saknar eller i alla fall inte vill redogöra för sin politik.

Läs också Lahenkorvas tidigare inlägg: Kan verkligen Moderaterna styra Gävleborg?

Moderaterna anklagar mig för att ”flytta fokus” för att sedan göra just detsamma. Istället för att presentera egen politik väljer de att flytta fokus till gamla redan kända frågor. För att undkomma kritiken återanvänder Moderaterna lögnen om ”läkarlösa” hälsocentraler.

Det duger inte för ett parti i opposition att endast förhålla sig mer eller mindre passivt till en politisk ledning som driver utvecklingen. Som opposition har man likafullt en skyldighet inför medborgarna att presentera egna, genomarbetade förslag – vilket är motsatsen till exemplen ovan. Moderaterna må tycka att det är besvärande att granskas på detta sätt. Men så länge man inte klarar av att presentera egen, självständig politik får de finna sig i att ställas till svars.

Jan Lahenkorva (S), regionråd

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan