Annons

Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Insändare
INSÄNDARE: Alla i Söderhamn ska ha samma möjlighet att förverkliga sina drömmar

Från regeringens budget ner till kommunalbudgeten ser vi ett tydligt jämlikhetsfokus. På måndag är det dags för Söderhamn att anta en budget, där föreslår vi Socialdemokrater ett krafttag mot ojämlikheten, skriver Ida Viberg och Marcus Gard.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I Söderhamn ska alla barn, oavsett var de bor, känna trygghet, ha goda förebilder och lika möjlighet att förverkliga sina drömmar, skriver insändaren.

Bild: TT

Annons

För oss socialdemokrater är det absolut viktigaste att ta itu med ojämlikheten. Precis som i övriga landet har ojämlikheten ökat under de senaste åren i Söderhamn. Vi vet redan att segregationen är utbredd i Söderhamn. Vi ser stora inkomstskillnader, en utbredd barnfattigdom samt en ökande arbetslöshet. Idag lever det 180 barnfamiljer i vår kommun som är beroende av försörjningsstöd. Att motverka dessa orättvisor i kommunen måste vara vår primära uppgift.

Annons

Annons

Från regeringens budget ner till kommunalbudgeten ser vi ett tydligt jämlikhetsfokus. På måndag är det dags för Söderhamn att anta en budget, där föreslår vi Socialdemokrater ett krafttag mot ojämlikheten. I Söderhamn ska alla barn, oavsett var de bor, känna trygghet, ha goda förebilder och lika möjlighet att förverkliga sina drömmar.

Vi vill införa en lovjobbssatsning för att det ska finnas möjlighet till feriearbete även vid andra lov än bara sommaren. Vi vill dessutom se en anställningsgaranti för vårdbiträden och undersköterskor. Vi vill motverka ensamheten hos äldre och där satsa extra mot det fantastiska föreningslivet vi har i Söderhamn. För vi vet att jämlikhet handlar minst lika mycket om hur man mår som vilka förutsättningar man har.

Låt oss tillsammans ta tag i ojämlikheten och göra Söderhamn till en ännu bättre plats att leva och bo.

Ida Viberg och Marcus Gard, Socialdemokrater i Söderhamn

Annons

Annons

Till toppen av sidan