Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
REPLIK: Det ska bli intressant att se jobbannonsen för läkaren i Edsbyn eller Söderhamn

Anders W Jonssons idé med en läkare på plats känns som rena stenåldern. Det blir spännande att se hur man då ska formulera annonsen när tjänsten ska utannonseras i Edsbyn, Alfta, Ockelbo, Arbrå, Söderhamn, Hedesunda. Den läkaren kan inte vara sjuk, vabba, gå på utbildning, arbeta på något äldreboende, skriver Bengt-Olof Staffas.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Region Gävleborg har under flera år höjt ersättningen för att hälsocentraler just skall arbeta i team men det begriper tydligen inte barnläkaren Jonsson, skriver Bengt-Olof Staffas.

Bild: Björn Hanérus

Annons

Svar på Anders W Jonsson och Magnus Svenssons insändare: Fler måste få en fast läkarkontakt i primärvården

Det går att ha otur när man tänker, kanske en gång, men Svensson och Jonsson uppvisar en osedvanlig förmåga att vara helt i otakt med tiden. Läkaren Jonsson torde veta att vi inte befinner oss på 1960-talet utan nu arbetar vi i väl utvecklade multiprofessionella team med arbetsterapeuter, sjukgymnaster, kuratorer, rehabkoordinatörer och inte minst distriktssköterskor. I Svenssons och Jonssons primära vård behövs inte dessa utan det ska räcka med läkare och sjuksköterska. Region Gävleborg har under flera år höjt ersättningen för att hälsocentraler just skall arbeta i team men det begriper tydligen inte barnläkaren Jonsson.

Annons

Annons

Den primära vården med dessa team upptäcker också den största delen av alla cancerfall, tar hand om de flesta diabetiker, hjärtsjuka samt alla med psykisk ohälsa och alla som blivit långtidssjuka och multisjuka äldre.

Jonsson idé med en läkare på plats känns som rena stenåldern. Det blir spännande att se hur man då ska formulera annonsen när tjänsten ska utannonseras i Edsbyn, Alfta, Ockelbo, Arbrå, Söderhamn, Hedesunda. Den läkaren kan inte vara sjuk, vabba, gå på utbildning, arbeta på något äldreboende. Det är nog inte vad den nyutbildade läkaren tänker sig som förmodligen har ett eget liv utanför hälsocentralen.

Vänligen

B-O Staffas, primärvårdschef

Annons

Annons

Till toppen av sidan