Annons

Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Läsartext
LÄSARTEXT: Klimatet kan inte vänta - Söderhamn deltog åter i global klimatmanifestation

FridaysForFuture i Söderhamn deltog under fredagen i den globala klimatmanifestation som genomfördes på ca 3200 platser i hela världen.

Text: 

Detta är en läsartext.

Klimatmanifestation i Söderhamn

Annons

Efter att under en tid endast haft digitala manifestationer ordnades alltså nu åter en global klimatstrejk, dock med anpassning till de coronarestriktioner som gäller i olika länder. I Gävleborgs samtliga kommuner (utom två) hölls klimatmanifestationer.

En av deltagarna i Söderhamn var Christina Åström, ordförande i Naturskyddsföreningen. Hon betonade att klimatkrisen måste behandlas som den kris den är. Coronapandemin har visat oss att det är möjligt att fatta snabba och kraftfulla beslut som enligt experterna är nödvändiga för att möta krisen. Det är beslut som i hög utsträckning påverkar människors vardag, ekonomi och rörelsefrihet. Men det är också beslut som av de flesta accepteras därför att de är nödvändiga.

Annons

Christina menar att det nu är dags att på motsvarande sätt fatta nödvändiga beslut för att hejda klimatförändringarna. Eller som det stod på ett av plakaten ”Klimatet kan inte vänta!”

Lennart Renöfält

Annons

Annons

Till toppen av sidan