Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Insändare
REPLIK: Vi har lagt stora pengar på Kärleksstigen – kommunens resurser är inte oändliga

Vi har en budget att förhålla oss till och lägger därför åtgärder därefter. Ni kanske kommer ihåg hur grusgången såg ut för ett par år sedan? Lerig, blöt om vart annat. Vi har lagt stora pengar på att förstärka upp samt höja vägen, skriver enhetschefen Andreas Wadén på tekniska förvaltningen i Hudiksvalls kommun i ett svar till signaturen Lillfjärdenfantast.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vindskydden vid Lillfjärden drog till sig diverse människor med olika missbruk. Detta medförde att medborgare med behov av att vila sina ben inte vågade nyttja vindskydden, skriver Andreas Wadén på Hudiksvalls kommun.

Bild: Arkivbild

Annons

Replik på insändaren från Lillfjärdenfantast: Nonchalant svar av kommunen om Kärleksstigen – ni ska väl serva oss gamla och unga?

Som svar på din insändare så kan jag meddela att vi inte gör skillnad på unga, gamla, högerhänta, vänsterhänta etc.

Annons

Annons

Vi har en budget att förhålla oss till och lägger därför åtgärder därefter. Ni kanske kommer ihåg hur grusgången såg ut för ett par år sedan? Lerig, blöt om vart annat. Vi har lagt stora pengar på att förstärka upp samt höja vägen.

Gällande vindskydden så sköts det av en annan avdelning och jag tror inte att bara taggningen var ett bekymmer. Vindskydden drog till sig diverse människor med olika missbruk. Detta medförde att medborgare med behov av att vila sina ben inte vågade nyttja vindskydden. Ändå en intressant analys att det bara ”är att måla över”, ”kostar inte så mycket”. Kommunens resurser verkar vara oändliga.

Sedan verkar det ganska naivt att påstå att man på grund av missnöje med den grusade delen av Lillfjärden tvingas ut på ”gatorna”. Centrala Hudiksvall har mycket trottoarer samt gång- och cykelbanor. Asfalterade.

Jag själv nyttjar Lillfjärden flera gånger i veckan för friskvård, till fots och med cykel.

Vad det gäller träden som förfular så tror jag du menar träden som lagts ut i Lillfjärden för fisk- och fågellivet.

Andreas Wadén, enhetschef gatuavdelningen tekniska förvaltningen i Hudiksvall

Annons

Annons

Till toppen av sidan