Annons

Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Insändare
INSÄNDARE: Återstart Ljusdal

Återstarta Ljusdal, och prioritera områdena skola, landsbygdsutveckling och näringsliv, skriver Henrik Estander.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ljusdals politiken bör fokusera på en återstart tycker Henrik Estander.

Bild: Christer Nilsson

Annons

Återstarten av Ljusdal i kölvattnet av Covid-19 kräver att politiken fokuserar på att återstarta kommunen genom reformer och satsningar för att undvika framtida skattehöjningar. Arbetslinjen ska gälla. Vår kommun ska vara en plats där alla kan och vill verka, bo och leva. En plats för unga som äldre.

Svenskt näringsliv genomförde 2019 en rankning av det lokala företagsklimatet och Ljusdal hamnade på plats 263. Det är inte acceptabelt. Vi måste därför rikta resurser på företagande för att uppnå en bättre välfärd och säkra en levande kommun. Det är företagen som betalar vår välfärd. Välfärden ska gälla såväl ung som gammal.

Annons

Annons

Tre områden ska därför prioriteras:

1: Skola. Vi ska attrahera behöriga lärare till våra skolor genom bättre arbetsvillkor, och vidga elevernas möjligheter till extra studier, bland annat lovstudier. Relationen mellan kommunens beslutande församlingar och medborgarna i kommunområden där skolförändringar planeras måste förbättras, här krävs lyhördhet och dialog. Våra barn ska ha alla de möjligheter som de har rätt till, och grunden är en gedigen utbildning.

2: Landsbygdsutveckling. Vi ska ta fram en utvecklingsplan för hela kommunen, det vill säga samtliga kommundelar, vad avser närhet till social service, skolor, infrastruktur och kollektivtrafik. Alla ska kunna bo i hela vår kommun – hela kommunen ska leva. En inflyttningsstrategi ska tas fram.

3: Näringsliv. Våra företag är jobbskapare och vi ska därför ha höga ambitioner med vår välfärd och för att lyckas med det måste vi få våra stora och medelstora företag att våga investera och anställa. Vi ska dessutom verka för att små företag ska kunna växa och nyföretagande ska underlättas. Ett särskilt stöd till nystart av företag ska tas fram.

En återstart Ljusdal kommer att leda till att varje kommuninvånare får en bättre välfärd, en effekt som alla ser resultatet av. I slutändan skulle ett framgångsrikt arbete leda till skattesänkningar och inte det motsatta. Jag kommer aldrig att stötta en skattehöjning för oss som bor i Ljusdals kommun. Vi kan bättre – vi kan mer.

Henrik Estander, Liberal tänkare

Annons

Annons

Till toppen av sidan