Annons

Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Insändare
INSÄNDARE: Ljusdals Kommun och deras finanser

Skribenten Jan Hedman tycker har att man borde titta över arvodena i kommunens nämnder. Han har även reagerat på att det finns många leasingbilar i kommunen.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten har reagerat på att det rullar väldigt många leasingbilar på Ljusdals gator.

Annons

Det är så att man häpnar över Ljusdals kommuns finanser. Nicklas Bremefors är högst betald av Hälsinglands kommunchefer med 102 000 kronor i månaden. Och om jag inte minns fel så anställdes en underhuggare till kommunchefen, Mikael Björk, tror jag att han heter, även han har nog skaplig lön.

Ni får titta över arvodena. När halvtidsarvoderade i nämnderna kvitterar ut 30 000 kronor i månaden då är något fel. Den summan kommer de inte upp i på heltid i sitt ordinarie jobb.

Annons

Annons

På sista åren har jag observerat att Ljusdals kommun leasar bilar, vilket har tenderat i att bli mer och mer fyrhjulsdrivna. Var och varannan bil i Ljusdal står det ljusdalskommun.se på.

Som jämförelse kan jag nämna att i Ljusdals kommun, när det gäller postens fordon, så har det funnits en fyrhjulsdriven bil, en Subaru, som blev placerad uppe i Los där det snöar mest. Det var på 80-talet.

Jag skrev ett medborgarförslag angående en policy över kommunens prenumerationer på tidskrifter och dagstidningar gällande bolag och kommunen. Nu har jag fått svar: avslag. Men oj, oj, oj vad de har jobbat. Detta var infört i Ljp för ett halvår sedan, och då gick bibliotekschefen ut och sa att boendena Backsippan, Gärdegården, Tallnoret och Granbacken, med fler, hade Ljp, vilket inte stämmer. Att det finns tidningar stämmer, men det är brukarna som står för fiolerna och inte kommunen.

Jan Hedman

Annons

Annons

Till toppen av sidan