Annons

Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
INSÄNDARE: Begränsade besökstider på äldreboenden – glädjen byttes till besvikelse

Signaturen En förtvivlad dotter är kritisk till de begränsade besökstiderna på äldreboenden.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

1 oktober upphävdes besöksförbudet på landets äldreboende. Som dotter till min snart 94-åriga mamma blev jag först mycket glad av meddelandet, att få träffa henne efter 6-7 månaders karantän känns underbart. Även mamma blev en mycket gladare person när hon fick veta detta. Tyvärr byttes glädjen till en viss besvikelse när jag fick kännedom om de begränsade besökstiderna och krav på förbokning.

Annons

För övrigt är planeringen angående förhållningsregler bra. Hur ska alla som arbetar dagtid kunna besöka sina anhöriga 10-16? Om alla som inte kan komma på vardagar kommer på helgen i stället blir det ju fler som kommer då eller kanske inte alls då man eftersträvar, ger förutsättningar för säkra möten och i och med det måste tid bokas. Det kan resultera i att inga tider finns tillgängliga för att träffa sin anhörig och då faller hela konceptet. De gamla får inga besök alls.

Annons

Mitt förslag: Fria besökstider med de regler som finns idag så sprids besökarna ut på fler timmar. Syftet med att släppa på besöksförbudet var ju för att bryta isoleringen. Smittan sprids ju inte mindre på dagtid utan om inte förhållningsreglerna hygien, avstånd etc. hålls. Smittspridning över huvud taget är inte dygnsbundet utan smitta sprids när inte skydd eller förhållningsregler efterföljs.

En förtvivlad dotter

Annons

Annons

Till toppen av sidan