Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Läsartext
LÄSARTEXT: Intensivt för Rotary i Ljusdal

De senaste veckorna har innehållit mycket för Rotary i Ljusdal då det dels har handlat om att planera och genomföra en seniordag och dels har klubben haft besök av distriktsguvernör Anna Godevärn.

Text: 

Detta är en läsartext.

Många ville prova Padel under seniordagen. Fotograf: Roland Hamlin

Annons

Seniordagen kom till som ett initiativ för att erbjuda människor i riskgrupper ett sätt att umgås och få chansen att komma ut på ett covid-19 -säkert sätt. Dagen genomfördes i samarbete med Järvsö Ishockeyklubb, Järvsö Padel, Crossfit Ljusdal och Järvsö Rotary. Eftersom många samarbetspartners är baserade i Järvsö så blev Strandvallen det naturliga valet av plats.

Annons

President Björn Brink informerade om Rotary under seniordagen. Fotograf: Roland Hamlin

Annons

Aktiviteterna var många och det som erbjöds var tipspromenad, konstlotteri, testa padel, prova på olika crossfitövningar med vad som finns i hemmet och gofika via hockeyklubben. Dagen bjöd på vackert väder och glada besökare.

– Vi såg att behovet att umgås på ett säkert sätt verkligen fanns, säger Anna Styf på Rotary Ljusdal.

Pengarna som samlades in under dagen kommer att gå till insatser för de äldre som på olika sätt har påverkats av covid-19. Arrangemanget testades för första gången och behöver utvärderas innan klubben beslutar om fortsättning.

De som ville testa Crossfit fick tips om vad man kunde använda som redan fanns hemma vid övningarna. Fotograf: Katarina Svender

Varje år besöks distriktets klubbar av distriktsguvernören, och i år var det inget undantag. Anna Godevärn besökte ett av våra lunchmöten och berättade bland annat om rotaryvärldens projekt för att utrota polio över hela världen samt om distriktets projekt i Tanzendistriktet i Nepal. Lokala insamlingar till dessa ändamål kommer att genomföras framåt.

LÄSARTEXT: Åsa Älander

Distriktsguvernör Anna Godevärn på besök. Fotograf: Åsa Älander

Annons

Många var spända under dragningen av konstlotteriet. Fotograf: Katarina Svender

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan