Annons

Annons

Annons

Annons

Järvsö

Läsartext
LÄSARTEXT: Succé för coronaanpassade trygghetsvandringar i Järvsö

Trygghetsvandringar görs i samarbete mellan bostadsbolag, boende och Hyresgästföreningen och är ett viktigt verktyg för förbättringsarbete i bostadsområden. Man gör då en gemensam vandring i grupp för att identifiera möjliga förbättringar i området, det kan handla om mörka buskage eller trasiga lampor.

Text: 

Detta är en läsartext.

En bild från när Hyresgästföreningens Maria Ericson samlade in synpunkter från boende på Gärdeåsen 2019.

Annons

I coronatider kan man inte längre gå de gemensamma vandringarna, istället har det blivit nödvändigt att testa nya arbetssätt för att undvika smitta.

I Järvsö har hyresgästerna i förtid fått lämna in sina synpunkter via telefon eller mejl. Sedan har själva vandringen genomförts av representanter från Hyresgästföreningen och bostadsbolaget Ljusdalshem.

Annons

– Det här känns som ett väldigt lyckat sätt att fortsätta med det viktiga inflytandearbetet med hyresgästerna trots pandemin. Vi fick in väldigt många synpunkter från hyresgästerna, något vi utgick ifrån när vi sedan genomförde vandringen, säger Maria Ericson boendeutvecklare på Hyresgästföreningen Gävle och Hudiksvall.

Annons

– Den här gången fick vi in synpunkter från hyresgästerna på bland annat buskar och träd som behöver ansas, trasig eller bristande belysning och felaktiga skyltar. Det känns jättebra att sedan kunna komma överens om en åtgärdsplan tillsammans med Ljusdalshem och återkoppla till hyresgästerna att det ska fixas och när, säger Maria Ericson.

Trygghetsvandringar är ett exempel på det boinflytandearbete som sker mellan Ljusdalshem och Hyresgästföreningen.

– Det är hyresgästerna som är experterna på sitt boende och sitt område. Vi har sett i undersökningar att när hyresgäster upplever att de har inflytande över sin boendemiljö blir de mer nöjda med sitt boende i helhet. Så det här får en positiv effekt både för hyresgäster och hyresvärdar, avslutar Maria Ericson.

LÄSARTEXT: Hannah Wahlbeck

Annons

Annons

Till toppen av sidan