Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Debatt
Replik från kanalchefen: Inte bra att vi gjorde fel

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Kerstin Carlsson, kanalchef. Foto: P4 Gävleborg

Annons

Som Lilian Sjölund påpekar i sin ledare så publicerade vi en nyhet igår där vi gjorde en felaktig tolkning och rubricering av det som sas i en intervju. Vi uppmärksammade det, skrev in en rättelse för att vara tydliga med att vi begått ett misstag och har också fortsatt rapporteringen i frågan.  Att vi gjorde fel är förstås inte bra, vilket vi också påpekat i våra egna publiceringar.

Annons

Läs ledaren: Inga falska katastroflarm från P4, tack!

Annons

Jag som kanalchef är stolt över hur vi har hanterat detta.

Vad gäller beredskapsuppdraget håller vi också med Lilian Sjölund - det är oerhört viktigt. Det har till exempel varit i främsta rummet när vi säkrat vår verksamhet under det år som gått med de svårigheter som sjukskrivningar och hemarbete ställt oss inför. Jag som kanalchef är stolt över hur vi har hanterat detta.

Men det är viktigt att säga att vårt beredskapsuppdrag och vårt nyhetsarbete inte är detsamma. P4 är en del av den svenska beredskapen om någonting inträffar. Vår uppgift är då att komma ut med information till så många som möjligt, så snabbt som möjligt, som t.ex. vid bränderna i Ljusdal sommaren 2018 eller som för ett par veckor sen då vi gick ut med ett Myndighetsmeddelande från länsstyrelsen med uppmaningen till länsborna att hålla sig till restriktionerna.

Huvudkanalen i beredskapsuppdraget är Myndighetsmeddelande eller VMA (viktigt meddelande till allmänheten) och det var inte något sådant som skickades ut eller var aktuellt under gårdagen.

Kerstin Carlsson, Kanalchef P4 Gävleborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan