Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Läsartext
LÄSARTEXT: Många händer gör det möjligt i Långhed

Tillsammans hjälps många människor åt och får mycket ogjort gjort. I Långheds bygdeförening finns många ideella krafter med olika kompetenser vars arbete betyder väldigt mycket.

Detta är en läsartext.

Annons

Det behövs några som kan köra röjsåg och några som kan kratta och sopa. Några behöver röja i skogen och sedan göra ved. Vedboden måste stå klar när veden torkat så att vi sen kan elda i bakugnen med veden och att vi slutligen kan göra deg och baka bröd. Några fixar med fikat andra gräddar kolbullar.

Ny vedbod är på gång. Ivar och Karl-Erik fixar och trivs.

Annons

Annons

Just nu skissar några på nya projektidéer andra tar idéerna till en regelrätt ansökan. Vilket samarbete som leder till utveckling i bygden.

Nya projekt måste planeras och tänkas till om. Här pratar Lennart och Karl-Erik om olika vägval och möjligheter.

Kaffe och tunnbröd serveras som fika ibland och varför inte kolbulle till lunch? Lingonsylt kokar vi på egenplockade lingon.

Vi har många bollar i luften i Långhed och framåtandan är stor. Just nu är vi mitt uppe i ett projekt som heter: Kulturarv möter framtid. Vår förhoppning är att kunna ansöka om ekonomiskt stöd för ett nytt projekt där målet är att skapa promenadstråk och på så vis tillgängliggöra Långheds kulturlandskap för både boende och besökare.

Vill du vara med i planeringen så hör av dig. Det är roligt att jobba ideellt tillsammans!

Margareta Englund, Alfta

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan