Annons

Annons

Annons

Innebandy

KLART: Se regionsfinalerna i innebandy live hos oss

I början av november spelas historiens första länsfinaler i innebandy i Gävleborg.

Nu är det klar att du som kund hos Gefle Dagblad, Arbetarbladet och Helahälsingland ser Gävle GIK och Hudik/Björkberg göra upp i såväl dam- som herrfinal LIVE.

– Riktigt häftiga och spännande matcher, säger Rikard Bäckman, projektledare för livesport i Bonnier News Local.

Text: 

Oskar Strand-Söderholm i GGIK och Emelie Larsson i H/B – se klubbarna göra upp i både herr- och damfinal. Bild: Arkiv/Montage

Annons

Först och främst – så här gick det i DM-finalerna i Hälsingland respektive Gästrikland:

I Hälsingland vann Hudik/Björkberg mot Söderhamn i damfinalen och mot Håsta i herrfinalen. Båda matcherna livesändes på Helahälsingland.

– Och mottagandet bland tittarna var mycket bra, säger Rikard Bäckman, projektledare för livesport i Bonnier News Local.

Annons

I Gästrikland vann Gävle GIK stort (7–1) mot Sätra i herrfinalen, och nästan lika stort (5–1) i damfinalen.

Annons

I det nybildade Gävleborgs innebandyförbund ska nu de första historiska länsfinalerna spelas. Där distriktet ska kora en mästare som kvalificerar sig för Svenska Cupen nästa år. En ren uppgörelse mellan Gävle GIK och Hudik/Björkberg, alltså. Det är nu klart att du som kund hos Gefle Dagblad, Arbetarbladet och Helahälsingland ser de två slagen live.

– Riktigt häftiga och spännande matcher. Att detta är möjligt för oss att sända kommer ur ett fint samarbete med Gävleborgs innebandyförbund, säger Rikard Bäckman.

Linus Nielsen, Gävleborgs innebandyförbund:

– Att få chansen att på det här sättet nå ut till innebandypubliken med professionella sändningar känns riktigt bra. Det kommer vara tuffa matcher som har en biljett till Svenska Cupen i potten och efter den lyckade satsningen med DM finalerna i Hälsingland så kommer detta förhoppningsvis dra ordentligt med intresse. Att matcherna går samma vecka som finalen i Svenska Cupen för detta spelår just i Gävle är ju också ett häftigt koncept vi är stolta att visa upp, säger han.

För att kunna se länsfinalerna i innebandy live behöver du vara kund hos någon av titlarna Gefle Dagblad, Arbetarbladet och Helahälsingland. Hur det går till hittar du information om på samtliga dessa sajter.

Annons

► SCHEMA – regionsfinaler innebandy

Torsdag 4 november, 19.30: Gävle GIK–Hudik/Björkberg, damfinal

Fredag 5 november, 19.30: Gävle GIK–Hudik/Björkberg, herrfinal

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan