Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
Satsa på närsjukhuset!

Insändarskribenten Fredrik Röjd, Sjukvårdspartiet, ser fördelar med att satsa på Ljusdals närsjukhus istället att centralisera verksamheten till Hudiksvall och Gävle.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Fredrik Röjd, Sjukvårdspartiet Gävleborg.

Bild: Natalie Almkvist, Alexandra Örn, Carole Tärnudd

Annons

Det här med retorik, logik och beslut hänger sällan samman inom det av S+C+MP+V styrda Region Gävleborg. En sådan sak är det här med att centralisera vården till Gävle och Hudiksvall. Oerhört många politiska beslut av de styrande i denna region medför längre och längre resor – samtidigt som man samtidigt hela tiden försämrar möjligheten till att åka kollektivt.

Annons

Är detta vettigt?

Nej, naturligtvis inte. Allra helst inte när man samtidigt så ofta talar om vikten av att värna vår miljö och att minska på antalet resor. Vi inom Sjukvårdspartiet Gävleborg tycker inte att det här är någon bra utveckling.

Annons

Något som vore väldigt bra för miljön vore att utveckla verksamheten vid Ljusdals närsjukhus för att minska resorna mellan denna stora kommuns alla hörn och Hudiksvalls sjukhus.

Samtidigt måste S på regionnivå prata allvar med de lokala Socialdemokraterna i Ljusdal då de senare för bara något år sedan föreslog att avveckla de kommunala platserna vid Ljusdals närvårdsavdelning. Detta vore helt förödande!

Sjukvårdspartiet vill snarast inleda en dialog med professionen för att utröna vilka ytterliga sjukvårdsdiscipliner som skulle kunna vara aktuella för Ljusdals Närsjukhus!

Fredrik Röjd, Sjukvårdspartiet Gävleborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan