Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Debatt
Replik: Vi håller med – vi regionpolitiker ansvarar för vårdens medarbetare

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Patrik Stenvard (M) om brister i sjukvården. Arkivbild

Annons

Till att börja med vill vi tacka Lilian Sjölund för hennes insatser att försöka öka intresset för regionvalet, det behövs verkligen.

Vi vill också bemöta frågan om regionpolitikerna verkligen tar ansvar för vårdens medarbetare.

Vi moderater har genom åren föreslagit en rad satsningar på medarbetarna, bland annat så var den årliga extra potten för sjuksköterskors löner som fanns under många år ett förslag från oppositionen. Nu är den potten dock bortplockad vilket vi beklagar. Vi vill även öka grundbemanningen för att göra schemaläggningen mindre sårbar vid sjukdom och frånvaro samt att medarbetare som arbetar obekväma tider ska få kompensation för detta.

Annons

Annons

Läs ledaren: Tar regionpolitikerna ansvar för sjukvårdspersonalen?

Utöver att lägga politiska förslag försöker vi moderater att vara ute så mycket som möjligt på besök i våra verksamheter för att träffa medarbetare och höra hur de har det och vad som är viktigt för dem.

Det är vår fasta övertygelse att vården står och faller med medarbetarna, hittar vi nyckeln till hur vi är en attraktiv arbetsgivare kommer vi också lyckas öka antalet vårdplatser, korta köerna och öka patientsäkerheten.

Vidare anser vi att det är vårt ansvar som politiker att synas i samhället, media och andra kanaler för att öka medvetenheten kring sjukvårdspolitiken och också skiljelinjerna i den politik som förs.

Region Gävleborg har styrts av socialdemokrater i över hundra år, vi är mer än beredda att ta över rodret och göra verklighet av vår politik för en bättre arbetsmiljö.

Patrik Stenvard (M) Regionråd i opposition

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan