Annons

Annons

Annons

Trönö

Läsartext
Pensionärsträff i Trönö

Detta är en läsartext.

Marie Louise Tynong till vänster med sina sjungande jäntor och Marie Sundberg vid pianot. Foto Birgit Lundgren

Annons

SPF-seniorerna i Trönö har när coronan hamnat lite i skymundan haft årets första månadsmöte. Ordföranden Mats Andersson kunde hälsa närmare 40-talet besökare välkomna till mötet, vilket tyder på att det finns behov av att träffas i lite större sammanhang. Marie Louise Tynong med jäntorna som sjungit och spexat ihop i åtta år gjorde ett bejublat framträdande, som visar att sångövningarna vid Marie Louises köksbord burit frukt. Den ökade rutinen hos alla märks i framträdandet och i applåderna från publiken. För dagen var Marie Sundberg ackompanjatör på piano.

Annons

Annons

Marianne Söderberg rapporterade sedan från det Kommunala pensionärsrådet. Bland annat om att antalet 80-årigar i kommunen ökar, och att de flesta föredrar den egna bostaden framför att flytta till särskilt boende, vilket gör att hemtjänsten ökar. Mera info under kommande möte om en studiecirkel "Passion för livet". En glädjande nyhet är också att pensionärer, 65+ efter bokningsdagen, innan kan äta i Glamstaskolans matsal från 15 mars under en försöksperiod fram till sommaren. En utmaning är att bokningen ska ske på plats eller via sms och betalningen med swish. Skriftlig information om detta skickas ut till medlemmar tillsammans med kallelsen till årsmötet. Moderna telefoners möjligheter med swish, appar med mera kan underlätta i vardagslivet och vara värt att lära sig inte minst med tanke på lunchbokningen i skolmatsalen. Några kunde få hjälp redan på mötet.

Inom kort kommer Matts Dahlqvist med rötter i bygden att doktorera i Uppsala om Trönös skolor. Som ett komplement till avhandlingen planerar Hembygdsföreningen att scanna gamla skolfoton från bygden och teckna ner elevernas och lärarnas namn. I det arbetet är de äldre i bygden ovärderliga med att känna igen både egna klasskamrater och kanske sina föräldrar på foton från förra seklets början. Ett värdefullt arbete för framtiden som påbörjades redan på mötet. Efter fika, prat och samvaro samlades ett gäng vid bingobrickorna, precis som det brukar vara.

Birgit Lundgren

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan