Annons

Annons

Annons

Badminton

Läsartext
SM-silver i badminton till Enånger

Detta är en läsartext.

I helgen avgjordes ungdoms-SM på olika delar i Sverige. I Henån, utanför Göteborg avgjordes SM i badminton för 15-åringar. Frida Svensk från Enångers badmintonklubb lyckades ta sig till final i dubbel tillsammans med hennes dubbelpartner Irma Hansson från Göteborg.

Frida och Irma vinner här över ett par från Östersund i åttondelsfinal.

Annons

Vägen till final gick stabilt från åttondel med vinster i två raka set i både åttondel och kvartsfinal. De slog i semifinal ut andra-seedade paret från Malmö/Spårvägen i två raka set. Frida och Irma lyckades hålla nerverna i styr och spela sitt stabila spel, trots att det var ett SM och det är en stor tävling med mycket runt omkring. På större tävlingar som SM så har man huvuddomare, servedomare och linjedomare i varje match, och det kan göra så att nerverna sätts i spel.

Annons

Frida Svensk från Enångers badmintonklubb lyckades ta sig till final i dubbel tillsammans med hennes dubbelpartner Irma Hansson från Göteborg.

I finalen mot första-seedade Kista-paret så försökte de göra motstånd, men det blev för tufft och de förlorade i två raka set med 21-12, 21-18. Frida tar sin andra SM-medalj nu, då hon även tog ett brons i dubbel på förra SM:et, men då med en annan dubbelpartner. Frida och Irma har spelat ihop i två år ungefär och känner varandra väl, vilket gynnar spelet då man är trygg med sin partner på plan. Man vet sin partners rörelsemönster, hur hon slår och rör sig. Känner man varandra väl så vet man varandras styrkor och svagheter och kan kompensera och komplettera varandra, så man blir starkare ihop.

Silver i SM.

Att Hälsingland och Enångers badmintonklubb lyckas få fram spelare som tar SM-medalj är stort, då de flesta andra som gör det, är från de större elitsatsande klubbarna i storstäderna. De har egna tränare med sig på tävlingar och helt andra träningsmöjligheter med sparring än mindre klubbar som Enånger. Men Frida visar att ingenting är omöjligt, man ska inte räkna bort de mindre klubbarna runt om i Sverige!

Stort grattis tjejer till er SM-medalj och grattis Hälsingland till ett SM-silver!

Göran Ring

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan