Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Insändare
Sparsamhet inom regionens egen administration, tack

Insändarskribenten "Sparsam" är kritisk till att regionen skickat ut information om den vaccination mot covid-19 till de som redan vaccinerat sig. Regionen ger svar direkt.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hur många 65+ i likhet med mig har fått personligt adresserat brev från regionen med information och uppmaning om att vaccinera sig?

Har regionen rabatt hos postverket månne?

Region Gävleborg anser att nyttan och effekten av breven övervägde kostnaderna.

Bild: Torbjörn Ingvarsson

Annons

Annars kan det tyckas vara grovt slöseri med pengar att skicka ut denna information till de som redan för nästan 3 veckor sedan vaccinerade sig med påfyllnadsdos 2 och därmed registrerades i sjukvårdens system.

Annons

Finns tydligen mycket att spara inom administrationen inom regionen…

Sparsam

Svar direkt:

Region Gävleborg har i dagarna skickat ut information via post om vaccination mot covid-19 till samtliga personer i länet födda 1957 eller tidigare. Med stigande ålder ökar risken att bli allvarligt sjuk i covid-19 och i gruppen 65+ finns invånare som är svåra att nå med digital kommunikation.

Därför vill vi säkerställa att de nås av informationen om hur många doser vaccin de erbjuds, vilka tidsintervall som gäller mellan doserna och hur de kan boka tid för vaccination, och detta på olika språk.

På telefonsupporten för vaccinationsbokning kan vi se effekt av utskicket, då fler invånare utan mobilt bank-id har hört av sig för bokning sedan i slutet av förra veckan. Antalet inringare i början av vecka 17 har nästintill fördubblats i jämförelse med förra veckan.

Vi ser också en ökning sedan i torsdags förra veckan gällande digitala bokningar för vaccination mot covid-19 samt ökat antal besök på drop-in tiderna i länet. En bedömning gjordes innan utskicket, då nyttan och effekten av breven ansågs överväga kostnaden.

Maria Larsson, vaccinationssamordnare, Region Gävleborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan