Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Läsartext
Medlemsmöte med PRO Mo-Bergvik

Detta är en läsartext.

GubbGöra gänget kör löpandebandprincipen i köket.

Annons

PRO Mo-Bergvik inbjöd till medlemsmöte på skärtorsdagen i Lynäs IOGT-NTO lokal. Drygt 100 glada pensionärer hade hörsammat inbjudan till en härlig eftermiddag med bland annat revydrottningen från Västerås, Iréne Sangemark och påsktallrik.

Ordförande Birjer hälsade välkommen och Margareta informerade om alla härliga resor vi kan göra med PRO under våren, sommaren och hösten.

Annons

Katarina Hedberg, projektledare på kommunens omvårdnadsförvaltning, ”sektor välfärd”, gästade oss med en presentation av ett samarbetsprogram mellan pensionärsföreningarna, kommunen och regionen: Förebyggande verksamhet för äldre. Under våren sker kurser för personer som är intresserade av att fungera som ”livscoacher” = cirkelledare eller instruktörer. Detta projekt med fokus på hälsa och livskvalité ligger också helt i linje med PRO:s verksamhet.

Annons

Så kom huvudattraktionen, Irene Sangemark, som i sitt revyframträdande visare att ålder är bara en siffra. Under drygt en timme sjöng, dansade och spexade hon så att applåderna aldrig ville ta slut. Hon lovade att komma tillbaka nästa år.

Revydrottningen Irene Sangemark.

Men här fanns tid för både skämt och allvar då Birjer informerade om ett viktigt dokument som heter Framtidsfullmakt och även det Vita Arkivet är värt att tänka på. PRO är medlem i Fonus och där finns jurist att tillgå i dessa frågor.

Så äntligen dags för påsktallriken, som Gubbgöragänget lagat till under Gerd Sundviks ledning.

Med ett dignande presentbord avslutade lotteriet eftermiddagen till allas belåtenhet. Inga nya förslag till förbättringar hamnade i förslagslådan.

Nu har vi att se fram emot nästa träff torsdag 12 maj kl. 13.00 i Lynäs, Bergvik, då det blir mannekänguppvisning under ledning av Seniorshopen.

Kristina Norén

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy