Annons

Annons

Annons

Trönö

Läsartext
Underbar nationaldagskonsert med Norrala-Trönö kyrkokör

Detta är en läsartext.

I väntan på konsert.

Annons

Nationaldagen erbjöd många firande på olika håll, för min egen del bestämde jag mig för att åka till Trönö kyrka för att lyssna till Norrala Trönö kyrkokör under ledning av Ewa Monikander, Det var inget svårt val eftersom jag känner och är bekant med dom flesta i kören. Själv har jag fått äran att ha Ewa Monikander som körledare och som även trimmat våra sånger i musikalen "Ljus&Mörker". Föreställningen började med att vi alla fick vara med och sjunga vår nationalsång, efter det så började kören genomföra sitt program, första numret var "Sommarpsalm" som följdes av "Uti vår hage", sedan fick publiken vara med på "Den blomstertid nu kommer", kören fortsatte med "Hör Herre vår lovsång", efter det var det dags för "Guds lov i naturen" sen följde "Hälsingevals" och "Sankta Klara klocka", sedan presenterade Ewa Monikander en fråge tävling där hon gav oss tre svarsalternativ, 1 Klappa i händerna, 2 Stampa i golvet, 3 Knäpp med fingrarna, ett trevligt inslag med kluriga men ändå ganska lätt att ge ett svar eftersom vi fick tre svarsalternativ, jag hade inte rätt på alla.

Annons

Annons

Ewa Monikander inleder kvällens konsert.

Sedan var det dags för publiken att sjunga med i "Guld och gröna skogar" där kören sjöng verserna och vi hängde på i refrängen och sedan vara med på "Hon kommer med solsken till mig". Kören avslutade sedan med tre Ted Gärdestadlåtar, "Sommarlängtan", "Sol, vind och vatten" och "Låt kärleken slå rot". Konsertens tre solister Hans Ringshamre, Lotta Andersson och Pernilla Vänngård svarade för fina framträdanden (önskar att jag kunde sjunga så bra).

Pernilla och Lotta som solister i "Sol, vind och vatten".

Förutom Ewa Monikanders suveräna ledarskap och presentation mellan varje låt medverkade även Sven Larsson, Lasse Vänngård och Sverker Åkered.

En helt underbar kväll som kommer att finnas kvar för alltid hos mig.

Karl Brodin

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan