Annons

Annons

Annons

Annons

Sportskytte

Läsartext
Målvaktstalangen tog tredje raka i rikstäckande tävling

Målvaktstalangen Ellen Jansson, Söderala visade att hon både kan vakta målet och träffa mål, närmare bestämt skjutmålet, tavlan.

Text: 

Detta är en läsartext.

Ellen Jansson siktar in sig under Svenska Dagbladets hemmabanetävling. Foto: Bengt Jansson

Bild: Läsarbild

Annons

Ellen tog i helgen sin tredje raka seger i Svenska Dagbladets rikstäckande hemmabanetävling. Ellen är målvakt i både bandy och fotboll. Därutöver tävlar hon sporadiskt i skytte med gevär på 300 meters avstånd.

Annons

Svenska Dagbladets hemmabanetävling är en tävling som lockar skyttar från hela landet, de yngsta är 11-12 år och de äldsta har passerat 80-årssträcket. Ellen tävlar i den yngsta klassen för skyttar upp till det år man fyller 16 år. De tre senaste åren har hon vunnit tävlingen med resultaten 245, 246 och 246 av 250 möjliga poäng.

Annons

Ellen säger att den här tävlingen var den svåraste eftersom hon inte har haft tid att skjuta tidigare på grund av fotbollsmatcher, skolavslutning och Brobergs bandyskola där hon har varit ledare. Det innebar att hon var mer eller mindre tvungen att skjuta den näst sista dagen under tävlingsperioden dvs på lördagen och då blåste det väldigt mycket.

Hon berättar vidare att ”Pappa satte ut en vimpel en bit ut på skjutbanan så att jag skulle se hur det blåste och då kunde jag bara skjuta när det var lagom mycket vind åt rätt håll. Ibland fick jag vänta länge för att det skulle bli rätt vind”.

Ellen Jansson – en glad vinnare. Foto: Bengt Jansson

Bild: Läsarbild

Elis Enström, Sala kom på andra plats med 244 poäng och Philip Jansson, Rommehed blev trea med 242 poäng. Söderala skytteförening kom på andra plats i lagtävlingen i division 1 och i medaljlagtävlingen där de 3 bästa skyttarna ingår. I laget ingick förutom Ellen Stefan Burchardt och Bengt Jansson som båda fick 244 och blev tia och elva i Elitklassen.

Läsartext

Annons

Annons

Till toppen av sidan