Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Läsartext
PRO Mo-Bergvik, GubbGöra

Detta är en läsartext.

Hela gänget framför klubbstugan på Brännholmen.

Annons

PRO Mo-Bergvik har ett GubbGöra-gäng som startade för ett antal år sedan med en matlagningskurs för äldre herrar. Många saknade den sociala biten när kursen slutade med att vi bjöd våra damer på en trerätters middag. Nu äntligen efter pandemin kan vi göra en återstart.

GubbGöra gänget består av 20 stycken gentlemän (medlemmar i PRO Mo-Bergvik) uppdelad i 5 grupper á 5 stycken i varje. Vi träffas 1 gång i månaden och då har en grupp ansvaret för en trevlig aktivitet. Det kan vara allt från en skogspromenad med korvgrillning till lärorika studiebesök. Senast var vi på Brandstationen i Söderhamn där vi fick en intressant guidning av Lars Eriksson. Vi har även varit på Nostalgimuseum i Tierp, Flygmuseum i Söderhamn, spelat bowling, varit på yogakurs med mera. Träffarna avslutas i regel med en gemensam lunch.

Annons

Annons

Mysig färd över Bergviken med Kenth Siggstedt vid rodret.

Nu senast 15 juni var det grupp tvås tur att ordna aktivitet. Vi träffades vid båthamnen i Vannsätter. Där mötte två flottar upp för en gemensam färd över Bergviken till Bergviks Motorbåts Sällskaps (BMS) klubbstuga på Brännholmen. Där serverades grillade hamburgare, dricka, kaffe och kaka.

Roland Eriksson grillade hamburgare för glatta livet.

Solen sken, kanske lite väl blåsigt med kastvindar, men våra kaptener Kenth Siggstedt och Leif Henriksson lotsades oss medsäker hand, så alla kom torrskodda hem.

Nästa träff i augusti pratas det om att prova på bågskytte, så vi får se vad det blir.

Jan-Erik Westlund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan