Annons

Annons

Annons

Annons

Sportskytte

Läsartext
Hemmaseger i Söderala Midnight Cup

Enligt tradition arrangerar Söderala Skytteförening banskyttetävlingen Söderala Midnight Cup på onsdagen före midsommar.

Text: 

Detta är en läsartext.

Prispallen i Söderala Midnight Cup, gevärsskytte 300 meter liggande. Bengt Jansson, Stefan Burchardt och Sune Påhls.

Bild: Läsarbild

Annons

Bland favoriterna till årets tävling kan vi nämna Olle Gabrielsson, Rommehed, Kalle Åberg, Sandviken och så hemmaskyttarna Stefan Burchardt och Bengt Jansson. Stefan Burchardt sköt i den första skjutlaget och han tog tag i taktpinnen direkt genom att skjuta 197 poäng med serierna 50, 49, 50, 48.

I skjutlag fanns Kalle Åberg och Bengt Jansson. Kalle fick inte riktigt ihop sina serier och noterades för 189 poäng. Bengt börjad med 46 men fick ihop det till 193 ändå tack vare 49, 48 och en avslutande 50 poängare. Olle Gabrielsson noterades också för 193 poäng genom serierna 49, 48, 48, 48.

Annons

Annons

Inför finalen hade Stefan en betryggande ledning med 197 poäng mot 193 för Bengt och Olle. På fjärde plats låg Sune Påhls från Rättvik med 192 poäng. Finalen inleddes med att Bengt noterades för en 50 poängare medan Stefan, Olle och Sune fick 49. På de avslutande skotten sköt Stefan 50 poäng och säkrade därmed segern. Bengt följde därefter med 49 och tog hand om silvermedaljen. Sune avslutade med 47 poäng och det räckte till tredjeplatsen.

I klassen för skyttar med kikare på gevären blev det en hård duell mellan Peter Johansson och Stefan Pettersson, båda från Sandviken. Båda inledde med 195 poäng och serierna 49, 49, 48 och 49. Efter att tioettorna hade räknats drog Peter det längsta strået och fick därmed första platsen in i finalen.

I finalen fortsatte de att skjuta lika bra och båda skyttarna noterades för 100 poäng. För att kora en segrare krävdes särskjutning och där vann Stefan med en tioetta mot Peters åtta. På tredje plats kom Lars-Göran Dehlin, Söderala. Bengt Jansson.

Läsartext/Bengt Jansson

Annons

Annons

Till toppen av sidan