Annons

Annons

Annons

Norrala

Läsartext
Anna och Staffan får egna rum på pilgrimscentret i Norrala

Detta är en läsartext.

Sandra Dewerud, är mycket nöjd med det nya pilgrimscentret i Norrala-Trönö

Annons

Pilgrimscentret vid Norrala kyrka har börjat få en struktur. Det har varit en högtidlig invigning med många besökare och det har varit en del pilgrimsvandrare. Dessutom har det varit flera friluftsgudstjänster och andra kyrkliga högtider vid centret.

Diakoniassistenten Sandra Dewerud är mycket nöjd och glad över att allt gått så bra. Hon tror på dessa projekt och räknar med att det kommer att bli många vandrare och besökare bara alla fått upp ögonen på verksamheten. Pilgrimsvandringar har blivit en stor verksamhet den senaste tiden runt om i hela världen.

Rummen är stora och rymliga med trevlig möblering.

Annons

Bra utrymmen

Pilgrimscentret i Norrala-Trönö församling består av en samlingssal, gemensamt kök och fyra övernattningsrum med plats för cirka 10-tal personer. Dessutom har man nära till kyrkorummet, sockenstugan och Staffan stupa. Samlingslokalen tar in ett 25-tal personer. Det är ett fint inrett kök där gästerna själva kan ordna sin mat osv.

Annons

I samband med invigningen fick besökarna föreslå namn på de fyra rummen och många förslag kom in. Nu har rummen fått sina namn. Bland annat kommer Nathan Söderbloms hustru, Anna Söderblom att få ett eget rum. Ett vackert möblerat rum kommer alltså att heta Anna Söderbloms rum. De övriga tre rummen får namnen: Staffan rummet, Pilgrimsrumnet och Franciskus rummet. Franciskus var ju ett skyddshelgon för djur och natur.

Föredrag

Sandra Dewerud berättar att det planeras olika former av aktiviteter i pilgrimscentret under hösten och vintern. Det blir exempelvis utställningar, föredrag och författarträffar.

– Vi är öppna för olika sorters evenemang och aktiviteter, säger Sandra. Starten har varit bra och nu tänker vi komplettera med bokbord, någon form av hantverk och diverse informationsskrifter.

Pilgrimscentret är lagom stort för olika evenemang. Samarbete med Visit Söderhamn och kommunen är också på gång. Även bygdens olika föreningar har visat intresse.

Kyrkorådet i Norrala-Trönö församling har naturligtvis också engagerat sig i uppbyggnaden av det nya pilgrimscentret på olika sätt. De är mycket nöjda och tror på idén.

Det är viktigt att landsbygden lever och att vi har en öppen och bred kyrklig verksamhet, anser de.

Jan Eric Berger

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan