Annons

Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
Respekten för våra gemensamma skattepengar måste öka

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Patrik Stenvard (M), regionråd i opposition.

Bild: Christian Massana

Annons

Ingen säger emot att skattepengarna ska gå till vården i länet, sanningen är dock att det idag slösas alldeles för mycket med skattepengarna i Region Gävleborg på andra saker.

De allra flesta av oss går till jobbet varje dag, dels för att försörja oss själva och våra familjer men också för att bidra till välfärden i Sverige. En stor del av det vi tjänar går till att upprätthålla sjukvården som ska finnas där och ta hand om oss när vi behöver den. Trots att vi varje månad betalar en stor del av vår lön till det offentliga är det inte alltid det offentliga kan leva upp till vad det lovar.

Annons

Annons

Köerna till vården är långa i Gävleborg, det är svårt att rekrytera personal och erbjuda en attraktiv lön, verksamheterna går med ständiga och återkommande underskott och satsningarna på att utveckla vårdutbudet och tillgängligheten uteblir. Istället nedmonteras den fysiska vården. Detta trots de stora summor du och jag betalar i skatt.

Det måste inte vara så. Det finns mycket inom Region Gävleborg som skulle kunna rationaliseras bort. Medan sjukvården går på knäna växer byråkratin, det anställs idag fler administratörer än vårdpersonal som arbetar kliniskt.

Det vill vi ändra på genom att införa ett anställningsstopp och göra en genomlysning av administrationen. Det pågår också en rad olika projekt inom diverse områden i regionen, vi har bett om en översyn av dessa för att reda ut hur mycket pengar som läggs in i dessa samt vilka som ska fortsätta och vilka som ska upphöra.

Regionen säljer nu äntligen sina vindkraftverk i Kalmar. Vi moderater har hela tiden varit emot att regionen ska äga och driva vindkraftverk.

Klart står att detta har varit en riktig förlustaffär där regionen slösat med hundratals miljoner skattekronor. Nu vill man från den styrande majoriteten istället satsa på solceller, trots att det är oklart om de har ekonomisk bäring.

Denna brist på respekt för och slöseri med skattepengar måste ta slut. Det kostar inte bara pengar i form av kronor och ören, det kostar också pengar i tid som läggs på dessa olika abrovinker från kärnuppdraget.

Annons

Annons

Vi moderater kommer alltid att arbeta för att du som skattebetalare ska få valuta för dina skattepengar och en välfärd att lita på. Nu får vi ordning på Region Gävleborg!

Patrik Stenvard (M), regionråd i opposition

Alexander Hägg (M), regionråd i opposition

Annons

Annons

Till toppen av sidan