Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Sverige blir aldrig vad det varit

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Är Sverige ett dåligt land?", frågar sig Bengt Bengtsson.

Bild: TT

Annons

När man ser Sverigedemokraternas propaganda i reklam-tv och insändare är det en grundläggande tankegång: "Vi ska göra så Sverige åter blir ett bra land".

Är Sverige ett dåligt land kan man undra? Vilken referenspunkt har man när man drömmer sig tillbaka? I min barndom gick fortfarande bönderna och plöjde åkrarna fåra efter fåra med häst. Bensinen var billig, men de flesta hade inte råd att ha bil.

Annons

Är det 70-talet med höga matpriser och låga löner, åtminstone för oss som arbetade i vården? Med mina 30 år var jag bland de äldsta bland personalen när jag arbetade som sjuksköterska på Akademiska sjukhuset i mitten på 70-talet. Jimmie Åkesson var ju inte ens född då. Nu är vi gamla, alla vi de evigt unga 40-talisterna. Att vården och lokaltrafiken tros allt fortsätter att fungera är ju tack vare att så många kommit hit från andra länder. Svenskarna är årsrika i dag.

Annons

Det må låta klyschigt, men ibland måste man kunna hålla mer än en tanke i huvudet samtidigt. Vi har och har haft stora svårigheter att integrera alla som kommit framförallt från Mena-länderna. Vi har blivit tagna på sängen när det gäller hederskultur , våldsbejakande islamism och klanrelaterat våld. Vi har områden i Sverige där inte Folkhälsomyndigheten når fram med sin information och där man vänder sig till en släkting om man blir utsatt för brott istället för att kontakta polisen. Så nog finns det utmaningar i vårt svenska samhälle.

Varje tid har sina utmaningar, problem finns till för att lösas. Hur som helst, utan invandrare skulle bussarna inte kunna gå längre. Sjukvården och den kommunala äldreomsorgen skulle inte klara sitt uppdrag.

För övrigt kan jag inte tänka mig ett bättre land att bo i än Sverige.

Bengt Bengtsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan