Annons

Annons

Annons

Norrala

Läsartext
Per Håkan visade knivkonst på hembygdsgårdarnas dag

Detta är en läsartext.

Ordföranden Gunilla Häggbom var glad över att det kom många besökare till hembygdsgården. På bilden får hon hjälp med kaffeserveringen av Lasse Vänngård.

Annons

Hembygdsrörelsen firade hembygdsgårdarnas dag runt om i vårt landskap i helgen. Det var många hembygdsgårdar som hade öppet och visade sina hus och samlingar. På vissa ställen var det också extra utställningar, musikunderhållning och kaffeservering.

Norrala hembygdsförening har under sommaren haft ett omfattande program. Det har varit kyrkogårdsvandring, naturvandring, prova på smide, fäbodens dag, smekvällar, öppet hus och en del annat. Dessa evenemang har uppskattats och varit välbesökta.

Annons

Annons

Knivkonstnären Per Håkan Laurin visade många fina knivar som han tillverkat. Han kommer att delta med fem knivar vid kniv SM.

Under hembygdsgårdarnas dag var det bland annat en utställning om Kungsgårdens smedja. Det var också lotterier, bokförsäljning, rundvandring och kaffeservering.

Knivkonstnären Per Håkan Laurin från Skärså fanns också på plats. Han visade sina egna tillverkade knivar. Det ligger mycket arbete bakom dessa och de är rena konstverken. Per Håkan berättade att han kommer att delta med fem knivar vid årets kniv SM som sker i Hudiksvall.

Norrala hembygdsförenings ordförande, Gunilla Häggbom, fanns på plats och var naturligtvis mycket glad över att många besökt hembygdsgården under dagen. Hon fick svara på många frågor om de olika samlingarna.

Norrala hembygdsförening har en mycket välvårdad och fin hembygdsgård som ligger vackert nära Norrala kyrka och bygdegården Altorp.

Föreningen anordnar många olika aktiviteter och samarbetar med andra organisationer i bygden. Norrala hembygdsförening vill lyfta fram och öka kunskapen om Norralas historia.

Och det har de lyckas mycket bra med.

Jan Eric Berger

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan