Annons

Annons

Annons

Järvsö

Surfiske en obruten tradition i Sidskogen

Doften av surfisk kan få det att vattnas i munnen på entusiasterna. Andra vänder i dörren.

I Sidskogen lever det gamla sättet att fånga och konservera mört kvar.

Text

Foto: AnnaReet Gillblad Nils-Olof Kylin Blom, John-Erik Blom och Anna Österberg rensar och tar ur mörten som ska syras.

Annons

– Särskilt de äldre som har ätit surfisk, de blir alldeles tokig när de känner doften. Och en del vill nästan gå ut, så olika är det, säger John-Erik Blom.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på soderhamnskuriren.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan