Annons

Annons

Annons

Annons

Järvsö

Surfiske en obruten tradition i Sidskogen

Doften av surfisk kan få det att vattnas i munnen på entusiasterna. Andra vänder i dörren.

I Sidskogen lever det gamla sättet att fånga och konservera mört kvar.

Text: 

Foto: AnnaReet Gillblad Nils-Olof Kylin Blom, John-Erik Blom och Anna Österberg rensar och tar ur mörten som ska syras.

Annons

– Särskilt de äldre som har ätit surfisk, de blir alldeles tokig när de känner doften. Och en del vill nästan gå ut, så olika är det, säger John-Erik Blom.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan