Annons

Annons

Annons

Insändare
Ett hållbart pensionssystem, ett vallöfte?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vilket parti vågar sticka ut hakan och lova väljarna ett pensionssystem som ger en rimlig nivå på framtidens pensioner, för alla så viktiga stöttepelare i svenska samhället? Det fanns " hjältar" under pandemin, men nu verkar dom också vara glömda, i alla fall när det gäller en pension att leva av.

Jag har försökt via tidigare insändare belysa risken att det snart inte finns arbetskraft till livsviktiga samhällsuppgifter. För vem vill slita ut sig för en lönenivå som renderar vederbörande en pension under EU:s fattigdomsgräns?

Annons

Annons

Insändarskribenten vill belysa att många riskerar att bli "fattigpensionärer".

Bild: William Kihlberg

Vill bara uppmana er läsare och väljare att sätt er in i hur många yrkesgrupper det är i vårt samhälle som inte kommer upp i en inkomst så att dom inte döms till en ålderdom som "fattigpensionär" efter ett långt arbetsliv. Listan på yrkesgrupper som idag inte har en livslång inkomst över 38 000 kronor per månad som du måste ha för att kravla dig över nivån som fattigpensionär, är verkligt lång.

Studera Yrkesguidens lönestatistik från 2022-04-28 och fundera vilka utav er som har anhöriga inom dom yrkesgrupper som idag blir framtidens fattigpensionärer om inget görs åt dagens pensionssystem. Några av dessa grupper är lantbrukare, grundskollärare, bilmekaniker, bussförare, kuratorer, brandmän med flera och alla nödvändiga i vårt samhälle i dag. Vilket Riksdagsparti vågar ge ett hållbart löfte att ta verkliga krafttag mot denna utveckling av ständigt nya fattigpensionärer i vårt land. Vad tyst det är från alla partier?

Ett hållbart pensionssystem med hållbara utbetalningsnivåer behövs för ett hållbart framtida samhälle. Vi är inte bekänt av "valfläsklöften" utan behöver något mer handfast att leva av i framtiden.

67 årig pensionär

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan