Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Läsartext
Personal under utbildning!

Detta är en läsartext.

Vuxenutbildningen i Bollnäs, CFL Bollnäs utbildar för arbete i kök och inom service. Idag är efterfrågan stor efter kockar. Både i privat kök och i offentliga kök.

För att komma så nära arbetslivet som möjligt så är träning och övning i köket oerhört viktigt. Att få möjlighet att tillbringa tid i "riktiga" kök är en bra väg att gå. Hos oss har vi därför en möjlighet för eleverna, att komplettera den ettåriga grundläggande restaurangutbildningen med 6 månader lärling.

Annons

Annons

Här på Norrtull gör Meseret sin lärlingstid. Här är det Susanne som tar hand om henne medans Jill hejar på!

Lärlingsupplägget innebär att eleverna är på olika kök på tisdag till fredag. På måndagarna är de i skolan och läser svenska och yrkesämnen. För att detta ska fungera så krävs ett gott samarbete med branschen och nu vill vi lyfta fram detta goda samarbete. Vår utbildning har funnits i tre år och många ställer sig positiva till detta och tar emot och har tagit emot många under de tre åren vi har haft denna utbildningen. För att branschen ska kunna ersätta personal som slutar och går i pension så behövs det ny tillskott. De kommuner och kök som arbetar medvetet med personalförsörjningen i tid har goda chanser att lyckas.

På CFL i Söderhamn finns Mana och här leder Stefan köket och låter Mana ta plats.

I Söderhamn så finns våra elever idag på flera ställen inom kostenheten. Katharina Ståhlbrant som är enhetschef på kommunen uppmuntrar samarbetet med oss. Tillsammans med personal lär sig eleverna massor och vi ser att eleverna växer och finner glädje i yrkeslivet.

Annons

Winta gör lärlingstid hos Carina och Mona på Hedbacka i Söderhamn. Katharina Ståhlbrant som är enhetschef kom på besök.

Annons

Våra elever kommer från många olika länder och är mycket intresserade av mat. Utifrån ett stort intresse går utvecklingen snabbt. I framtiden hoppas vi att smaker från deras egna hemländer kan återfinnas på restaurangmenyn.

Vi vill rikta ett tack till er alla för gott samarbete nu och framöver. Smaklig måltid önskar vi er alla!

Margareta Englund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan