AnnonsFaxeholmen

Faxeholmen utökar beståndet med tolv nyrenoverade lägenheter i centrala Söderhamn

Faxeholmen är den största aktören på bostadsmarknaden i Söderhamn. Idag har de cirka 2 800 bostäder runt om i kommunen. Nu utökar de beståndet med tolv nyrenoverade lägenheter.

– Det känns jättebra. Lägenheterna ligger centralt i Söderhamn och har nära till både affärer och resecentrum, säger Ann-Berit Botngård, vd.

Ann-Berit Botngård, vd för Faxeholmen.

Faxeholmen är Söderhamns allmännyttiga bostadsbolag och ägs av Söderhamns kommun. Bolagets största och viktigaste uppdrag är att se till att det finns ett utbud av bostäder som passar alla genom livets olika faser. När de fick frågan om att köpa 12 nyrenoverade lägenheter tackade de ja.

– Vi har inga bostäder i den här delen av centrala Söderhamn och därför kändes erbjudandet som ett bra tillfälle att utöka vårt bestånd. Gladan har två tvårumslägenheter och tio trerumslägenheter som sträcker sig från 62 och upp till 74 kvadratmeter. Alla lägenheter har en öppen planlösning och är jättefina, berättar Ann-Berit Botngård, vd.

Läs mer om lägenheterna i Gladan 7 och håll koll på nyheter från Faxeholmen här.

Fastigheten Gladan 7 var tidigare hotell Linblomman innan Tullgatan Property bestämde sig för att bygga bostadsrätter i huset. Det är både moderna och flexibla lägenheter som väntar de nya hyresgästerna. Ann-Berit Botngård berättar att allmänheten kan anmäla sitt intresse för lägenheterna i november eller december.

– Just nu filar vi på de sista detaljerna. Men håll utkik på vår hemsida. Eftersom de ligger centralt passar lägenheterna perfekt till bland annat pendlare som vill ha nära till resecentrum, par som vill bo mitt i Söderhamn, eller de som har sålt sin villa och letar efter ett bekvämt och bekymmersfritt hem, säger hon.

Läs mer om lägenheterna i Gladan 7 och håll koll på nyheter från Faxeholmen här.

Gladan har bland annat hiss samt en carport per lägenhet. För de som har elbil, eller funderar på att köpa en, kan Ann-Berit Botngård avslöja att de kommer att möjliggöra för laddstolpar.

– Alla lägenheter har dessutom tvätt, disk- och torkmaskin samt en stor balkong. Men de nya lägenheterna i Gladan är bara en av många satsningar som vi har på gång i kommunen. Det blåser positiva vindar i Söderhamn, berättar hon och vill passa på och lyfta fram en annan nyhet.

Just nu är bolaget i slutfasen att omvandla det tidigare servicehuset i Bergvik till ett nytt trygghetsboende. De ursprungliga bostäderna har renoverats och omvandlas till 24 nya lägenheter där alla har en egen inglasad balkong.

– Den 1 november öppnar vi dörrarna till Söderhamns första trygghetsboende. Det känns jättespännande. Det kommer bland annat finnas en gemensam matsal, gym, gruppträningsrum, relax med bastu och ett samlingsrum, säger Ann-Berit Botngård.

Hitta mer information om trygghetsboendet Linden här.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Söderhamns-Kurirens redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på [email protected]
Till toppen av sidan