Annons

Annons

Annons

Insändare
Centerpartiets väljartapp

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nu är det dags för rannsakan, vad gick fel? Detta är ett ämne som kan analyserats med hur många infallsvinklar som helst. Då svaren kan vara många, men jag hoppas att man inte stirrar sig blind på att tappet skulle bero på striden mot SD. Då partiet ska ha verklig högaktning för viljan att stå upp för svensk demokrati mot SD:s skeva bild av demokrati och människovärde.

Annons

Annie Lööf (C) meddelade sin avgång som partiledare efter valet.

Bild: Anders Wiklund/TT

Annons

Se det så här, C kanske förlorade i detta val men vinner längre fram på att ni stod upp för era sanna liberala värderingar. Medans L gör nästan ett lika tokigt vägval som man gjorde historiskt i ATP frågan, ett vägval som partiet aldrig har återhämtat sig från, rent storleksmässigt. Det enda stora misstag som jag ser att C gjort, var sveket i budgetomröstningen. Då man lämnade budgetsamarbetet och gick ut med ett eget budgetförslag och detta trots att man visste att den inte skulle gå igenom.

Detta innebar att vi fick en högerbudget som SD hade stort inflytande över och som försvagade sittande regerings manöver möjligheter. Där gick det allvarligt fel enligt min mening så kanske ni finner ert svar där.

Spanarn

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan