Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Elnätschefen: ”Elproduktionen måste öka – oavsett teknikslag”

Elkostnaderna väntas stiga under vintern men Söderhamns kommun känner sig lugna eftersom de har säkrat fast elpris och dessutom redan gjort stora energieffektiviseringar.

Men eftersom elförbrukningen beräknas fördubblas i vår region till 2045 ser Söderhamn Näras elnätschef ett stort behov av att öka elproduktionen.

– Om vi inte gör något så kommer vi då vara i samma situation som Skåne är i nu, säger Tomas Zetterström, verksamhetschef Elnät hos Söderhamn Nära.

Text

Elkostnaderna väntas stiga under vintern men Söderhamns kommun känner sig lugna eftersom de har säkrat fast elpris och dessutom redan gjort stora energieffektiviseringar

Bild: Arkivbild, Markus Boberg

Annons

Runt om i Europa släcks gatlysen och man stänger simbassänger för att spara el i energikrisen. EU-kommissionen har ett förslag att EU-länderna ska dra ner på elförbrukningen med 10 procent och minst 5 procent under de dyraste timmarna. Och för ett par veckor sedan gav den svenska regeringen uppdrag åt nästan 200 statliga myndigheter att redovisa hur mycket el de har köpt senaste månaden och dessutom visa hur de ska spara in på el inför vintern.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan