Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Läsartext
PRO Mo-Bergvik

Detta är en läsartext.

I ordförande Birjer Olssons frånvaro fick undertecknad äran att hälsa välkommen till torsdagens (13/10) medlemsmöte på Idrottsgården i Mohed och då speciellt välkommen till Eileen Rönnlund/Holmgren och hennes man Sune. Därefter hälsades fem nya medlemmar välkomna, vi är i skrivandets stund 399 medlemmar i vår förening. Tyvärr är det av någon anledning svårt att få nyblivna pensionärer intresserade av att gå med i PRO, man tycker tydligen att man inte är tillräckligt gammal.

Annons

Eileen läser ur sin bok.

Nu till dagens höjdpunkt där Eileen Rönnlund/Holmgren berättade om sin bok Måndagar med Kerstin, meningen var att Eileen skulle ha varit hos oss 13 januari men då satte pandemin stopp. Därför är vi extra glada att hon kunde gästa oss nu.

Annons

Boken handlar om Eileen född av en samisk mor (Sara Ranta Rönnlund som vid 68 år ålder debuterade som författare och har skrivit 4 böcker) och uppväxt i fjällvärlden. Eileen berättade om sin egen uppväxt i extrem fattigdom och om hur hennes farföräldrar tvingades att sälja sina barn på auktion. Hon berättade också om andra hemskheter som hon, hennes mor och halvsyskon upplevde. En berättelse som verkligen berörde (inte ett öga var torrt). Söderhamns Bibliotek och Söderhamns-Kuriren var inbjudna till mötet men kunde tyvärr inte närvara. Bara att beklaga alla som inte var där och lyssnade.

Köksgruppen tar en välbehövd paus

Vi gjorde också en bensträckare efter halva föreläsningen då vi spelade stå-Bingo ett uppskattat avbrott.

Sedan var det dags för dagens nästa höjdpunkt, då köket serverade kålpudding, en efterlängtad delikatess. Det var till och med en besökare som var villig att betala dubbel entré bara för maten.

Annons

Dagen avslutades med lite information om hemsidan, resor, cirklar, allsång, filmklipp, lotteridragning med mera.

Kön till maten var lång

Nu ser vi fram emot nästa möte torsdag 10 november klockan 13.00 i på NTO/IOGT lokalen i Lynäs, Bergvik. För underhållningen står Leif ”Lunkan” Lundgren med bland annat musikquiz.

Jan-Erik Westlund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan