Annons

Annons

Annons

Kampsport

Läsartext
Fyra semifinaler gav ett guld vid stor judotävling

Detta är en läsartext.

I helgens snökaos avgjordes Trollträffen, som är en av västra Sveriges största tävlingar, förnämligt arrangerade av Trollhättans JK. Över 450 deltagare från flera länder gjorde det hela till en tuff tillställning.

För söderhamnarna gick det ganska bra för de flesta utom en som stack ut. Taim Khalil gjorde nog sin bästa tävling någonsin, och vann i stor stil pojkar -50 kg. Han kom ut ur sin pool som tvåa efter Walter Reutfors. Pojkarna mötte i semifinalerna sedan ettan och tvåan ur den andra polen. Taim och Walter var överlägsna och ställdes igen mot varandra i final. Finalpassen var häftiga med intåg till musik, spotlights och gav en fin inramning.

Annons

Annons

I finalen var det jämnt i drygt en minut innan Taim kunde kasta Walter rakt på rygg. En riktigt bra insats var det på alla vis.

Loke Atterhagen ligger på starka armar. Bak: Ahmad Ibrahim, Taim Khalil och Djabrail Ibragimov

Den andra medaljen gick till klubbens minsta grabb, Loke Atterhagen som också vann matcher för att komma till semifinal, men där förlorade han och gick bronsfinal i stället. Där vann han och medaljen var klar. Loke tävlar i -36 kg för ungdomar U-11.

Lukas Stenbacka tävlade i herrjuniorernas -73 kg där han efter två vinster var i semifinal där han blev snabbt kastad av en serbisk deltagare, som också vann finalen. I bronsmatchen hade Lukas flera chanser att avgöra men det vill sig inte riktigt. En femteplats blev det.

Djabrail Ibragimov vann två snabba på väg till semifinal i U-18 också han vägandes 73 kg. Där knöt det sig lite för honom mot Sundsvalls Johannes Sjöström. I bronsfinalen gick det inte heller bra så det blev en femteplats till för Söderhamn.

Ahmad Ibrahim tog sig också till semi i -66 kg för U-18. Där blev han kastad efter en omdiskuterad situation men förlust blev det efter VAR-koll, även judotävlingar filmas numera. I bronsmatchen blev det också stryk, så ännu en snopen femteplats för klubben.

Annons

Yazan Al Bared gjorde en helt ok insats i U-18, -60 kg där han gick oerhört jämnt i första matchen men förlorade den och mot en av favoriterna föll han också. Sista gruppmatchen vann han ganska direkt på ett snyggt kast.

Sedan blev det en oerhört långsam och snöig hemresa. Redan nästa helg deltar SJK i tävlingar i Haninge.

Björn Stabo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan